avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Doresc sa dau in judecata tatal copilului pe care il ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Doresc sa dau in judecata tatal copilului pe care il cresc

Am aflat de curand ca,copilul pe care il credeam a fii al meu are de fapt un alt tata.Este adevarat faptul ca incertificatul de nastere sunt trecut ca tata al copilului(la acea data credeam ca eu sunt tatal natural ceea ce sa dovedit ulterior a fii fals).Mentionez ca sunt in continuare casatorit cu mama copilului(mama nu are cunostiinta de faptul ca stiu ,ca nu sunt tatal copilului).
Pot da in judecata tatal natural al copilului si cere acestuia despagubiri avand in vedere faptul ca eu I-am crescut copilul si ca el cunoaste faptul ca este tatal (natural al) acestuia
Sper ca m-am facut inteles si va multumesc anticipat pt raspunsuri!!!
Conteaza varsta pt ca va conta intr-un eventual proces cu privire la paternitate, legea sub care s-a nascut, vechiul sau noul cod civil.
Cred ca de vrut.. au vrut amandoi, insa cred ca el nu si copilul.
Nu veti obtine daune sau ce vreti nici de la tata si sa stiti ca nici de la mama.
Ramane sa va ganditi ce faceti, daca ramaneti situatia asta, sa fiti tatal acestui copil sau nu.
Ati pierdut copilul pe drum.
Inteleg ca sunteti suparat, insa un parinte ar trebui sa puna potentiala suparare a copilului sau inaintea frustrarii personale.
Minunat pentru saracul copil pe care va purta aproape imediat alt nume decat in primii 4 ani de viata...
Bine ca nu ati avut inca o discutie cu sotia, desi comunicarea tine o relatie functionala; ma intreb ce s-o fi intamplat in trecut de nu v-a zis doamna... cam ce se intampla acum cand nu-i spuneti dv.?
Comunicati cu doamna, cu copilul, informati-l, spuneti-va unul altuia dilemele... poate salvati o relatia din doua, poate pe ambele.

Conceptia nu se face imaculata sau, cel putin, eu nu cunosc oameni care sa creada ca sotiile lor sunt in stare de asta; prin urmare, cel putin ambii barbati ati avut motive sa credeti ca acel copil e al fiecaruia. Asta inseamna ca ar putea fi, totusi, al oricaruia dintre voi 2. Sa nu aveti vreo surpriza la testele din instanta. :D Credeti-ma, am vazut cu ochii mei si am auzit cu urechile mele.
Ati crezut ca ati avut relatii intime cu doamna si, de fapt, nu ati avut? Sau cum? In functie de intrebarile colegei si alte detalii, procedura poate fi mai usoara sau mai anevoioasa.
sa facem o simulare.. una juridica......promovati actiune in tagada paternitatii...cu tot ce presupune aceasta...apoi in functie de rezultat (care, vorba colegei poate oferi surprize, mai ales daca relatia sotiei) cu dv si cel pe care-l presupuneti a fi tatal biologic a avut loc in acelasi timp). a doua umana si morala.....intre timp incepeti sa-i explicati copilului de 4 ani "stai departe de mine, nu te apropia ca nu stiu daca trebuie sa te mai iubesc sau nu, poate chiar sa te urasc ?!!! nu sunt sigur daca sunt tatal tau" . vorbiti inainte de orice cu sotia dv, nu este un lucru pe care sa-l treceti sub tacere. incercati sa va lamuriti dv. adultii, sa stiti exact ce doriti, daca aceasta uniune trebuie continuata cu copil care este asa cum se spune este al cui il creste, ocroteste si iubeste...sau poate o simpla banuiala a facut sa va dispara dragostea pentru copil?? copilul nu are nici o vina....absolut niciuna...sa promovati actiunea de mai sus, veti gasi un avocat , dupa aceea ramaneti dv cu dv....in primul rand discutati cu sotia apoi evaluati cat se poate de la rece situatia...daca introduceti si inima in ecuatie ..poate ca raspunsul il veti avea...oricum pana la o sentinta contrarie sunteti tatal acestui copil...
Sau poate exista posibilitatea de a-i face copilului un test ADN si va puteti convinge, pe tacutelea...
Fie încercaţi să răspundeţi întrebărilor care vă sunt adresate, fie alegeţi să discutaţi cu cineva în condiţii de confidenţialitate. Dar nu ocoliţi răspunsurile, fiindcă situaţa dvs. e ...roz sau albastră ... în funcţie de toate acele amănunte a căror relevanţă nu o puteţi vedea.

Bunăoară, ERAŢI sau NU ERAŢI căsătorit cu mama copilului în momentul naşterii lui?

Dacă NU eraţi, atunci paternitatea a fost stabilit prin recunoşterea făcută de dvs. (având importanţă ceea ce credeaţi). În acest caz, recunoaşterea , dacă nu corespunde adevărului, poate fi contestată oricând.

Dacă ERAŢI căsătorit cu mama copilului, atunci paternitatea a fost stabilită în baza LEGII (iar legea nu era interesată să afle cine credea sau nu că a ...executat exerciţiile preliminare facerii copilului. Doar certificatul de căsătorie era important pentru ea.)
În acest din urmă caz ar fi trebuit să introduceti acţiune de tăgadă de paternitate in termen de 3 ani de la naşterea copilului.

Contestarea recunoaşterii şi tăgada de paternitate sunt două acţiuni distincte. Nu există alegere între ele, ci trebuie observate condiţiile diferite de exercitare.
Ultima modificare: Vineri, 7 Iunie 2013
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Stabilire paternitate-urgent narcisa raveca narcisa raveca Buna ziua,dintr-o relatie de 2ani cu un barbat a aparut un copilas,acesta nu a vrut sa stie de el,acum copilasul are 2anisori si poarta numele actualului meu ... (vezi toată discuția)
"copilul meu ,dar pe numele altuia" m_ady_alx m_ady_alx am avut o relati cu o femeie casatorita de aproximativ 3ani ,din care a rezultat si un copil, greu este ca nu am putut sa declar eu copilul ,nu ca nu as fi ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate cristinaioana cristinaioana buna,am nevoie de ajutorul vostru,al tuturor care sunteti...care-mi puteti da un,un sfat,o consultanta,orice ,e bine venit!! am primit o citatie prin care ... (vezi toată discuția)