elga50 a scris:
...asociatia nu are de ce sa suporte comisionul depunatorului pentru ca, inca o data o spun, acesta nu apare in extrasul de cont sau in raportul de tranzactii al contului asociatiei.
In extrasul de cont al asociatiei noastre, pe care-l putem descarca de zeci de ori pe zi daca vrem, fara sa ne coste, dupa fiecare tranzactie (incasare in cont sau plata din cont) apare clar, distinct comisionul suportat din contul asociatiei.
Noi avem un cont de rulaj si la fiecare sfarsit de luna, suma ce depaseste 10.000 lei se vireaza automat in condul de depozit atasat. Pentru sumele din acest cont de depozit se calculeaza dobanda la fiecare 3 luni. Avem cu mici fluctuatii intre 280-300 lei dobanda la fiecare 3 luni, suma ce se capitalizeaza (se adauga la suma existenta in contul de depozit). Comisionul platit pentru ambele conturi este 50-70 lei/luna. Asa ca din punctul de vedere al diferentei intre dobanda si comisioane, nu pierdem ci castigam.
Din punct de vedere al sigurantei banilor iar este clar avantajul folosirii contului bancar.
desi la sumele pe care trebuie sa le platim furnizorilor, daca ar fi sa ne luam dupa procedurile fiscale, mai mult de 5000 lei nu poti face o plata cash intr-o zi / furnizor.
Aveti dreptare dar as corecta un pic: o factura mai mare de 5000 lei nu poate fi platita numera integral si nu poate fi fractionata nici in mai multe plati numera chiar in zile diferite. Se poate plati numerar orice suma de maxim 5000 lei dintr-o factura mai mare dar diferenta trebuie platita obligatoriu prin banca indiferent ca se face plata in aceeasi zi sau in alte zile. Prin banca poti plati fractionat de mai multe ori dar numerar numai o singura data.
Si nu inteleg de ce sa faceti deosebire intre proprietari si chiriasi.... Pe ce considerente?
Or fi negri sau mititei :offtopic:
thran a scris:
D-nul Adrian a dezvoltat subiectul si nu este prima postare in care sustine ca este bine sa se lucreze cu banca si comisioanele sa fie suportate de catre toti proprietarii.
Sper ca am fost si explicit. Pe langa siguranta si comoditatea platilor, cei ce platesc prin banca nu consuma chitantiere, facturiere, registre de casa, pixuri, indigo... dar participa la cheltuielile facute de asociatie cu acestea. De ce nu ar participa si ceilalti proprieatri care nu fac plati prin banca la suportarea acestor comisioane? Am aratat ca aceste comisioane, cand se repartizeaza pe proprietari sunt atat de mici ca nu influienteaza decat cu 10-15 bani de apartament iar avantajele sunt mult mai mari.