avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire diurna
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire diurna

urmeaza sa plec in strainatate si am fost pus sa-mi fac cont in banca pentru diurna in euro. Am poprire pe salar 1/3 din venitul lunar care mi se retie la serviciu, dar banca mi-a blocat contul. ce trebuie sa fac sa-mi pot scoate diurna?
Atunci nu poate fi poprita.

Invocati prevederile din Codul fiscal:

Legea 571/2003

Art. 55 Definirea veniturilor din salarii

(4) Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:

g) indemnizaţiile şi orice alte sume de aceeaşi natură, primite de salariaţi, pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, în ţară şi în străinătate, în interesul serviciului, în limita a de 2,5 ori nivelul legal stabilit prin hotărâre a Guvernului pentru personalul din instituţiile publice, precum şi cele primite pentru acoperirea cheltuielilor de transport şi cazare
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2013
ContSters233678, utilizator
Daca poprirea nu este una fiscala, prevederile din Codu; Fiscal sau de procedura fiscala nu au nicio relevanta.
ContSters214341, utilizator
Ati dat urmatorul raspuns:

,,Diurna este asimilata venitului salarial si poate fi poprita, in cuantum de 1/3.”

www.avocatnet.ro/content/for...

Eu am aratat care este suma din diurna asimilata venitului salarial.
Concluzia ar fi aceea ca suma considerata venit salarial poate fi poprita.
ContSters233678, utilizator
Multumesc pentru link, l-am sters. Era un mesaj gresit. Ma refeream la prevederile din codul fiscal cand am zis ca e venit salarial.Dar avem prevederi speciale, in care se spune clar ca diurna nu se popreste. Ele sunt suficiente. Daca ar face referire si la codul fiscal, l-ar incurca pe executor. in general executorii stiu doar cele ceteva articole din codul de procedura, referitor la executare.

va multumesc pt sfat.

Alte discuții în legătură

Drepturi diurna pentru deplasare in exteriorul tari. tanasiecristian tanasiecristian Buna ziua.am avut contract de munca cu o firma de transport din Romania desfasurindu-mi activitatea pe teritoriul U.E. vreau sa intreb daca am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Poprire pe diurna gabrielaghi gabrielaghi O lamurire va rog: diurna poate fi supusa popririi? este mentionat in Codul de procedura civila la art.728 ca diurnele nu pot fi urmarite pentru nici un fel de ... (vezi toată discuția)
Diurna impozabila sau nu? ohiki ohiki Buna ziua. Am o prietena care lucreaza in strainatate cu detasare dar are contract in Ro. Conform contractului primeste in tara salarul minim si pentru ... (vezi toată discuția)