avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Limita pe ora la contracte de prestari servicii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Limita pe ora la contracte de prestari servicii

Buna ziua.
Poate cineva sa imi spuna daca la contractele de prestari servicii este limita de 150 lei pe ora, sau nu?
Se plateste si sanatate, sau doar impozit?
Daca se plateste sanatate, o platim la Finante sau trebuie sa merg sa o platesc la Casa de Sanatate?
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2013
carmen01011958, moderator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 10:46, 14 Iulie 2013
Mentionez ca eu am deja contract de munca in care platesc toate darile. Cum e posibil sa mai platesc inca o data taxa de asigurari sociale (Pensiile, da?).
Sunteti 100% sigur ca acum se plateste si la pensii, nu doar impozit si sanatate!
Ultima modificare: Vineri, 12 Iulie 2013
lauricafl, utilizator
Daca sunteti salariata nu mai platiti si asigurari sociale si pentru pensii, pentru venitul suplimentar. Nu ati spus ca sunteti salariata.
Trebuie sa figurati la fisc ca sunteti salariata, altfel spus ca firma isi plateste impozitele si taxele.
Si tot se inregistreaza la fisc? Sau doar in contabilitatea firmei si atat? Pana anul trecut asa era, doar la firma cu numar de inregistrare...
Si exista o limita cat sa fie acel contract de colaborare? Exista vreun plafon de salar la maxim 150 Ron pe ora? Intreb asta, deoarece la proiecte europene exista aceasta plafonare!
Ultima modificare: Vineri, 12 Iulie 2013
lauricafl, utilizator
In contabilitatea firmei se inregistreaza pentru ca firma sa poata face deduceri si sa plateasca impozitele si taxele care ii revin.
Dvs. ca beneficiar de venit inregistrati contractul la fisc pentru a fi impozitat si taxat venitul pe care l-ati realizat.
Exista o limita de 65.000 euro/ an, caz in care daca se depaseste, se plateste TVA. Dintr-un contract de colaborare, cu greu cred ca se poate atinge aceasta suma.
Mai pot sa il inregistrez in contabilitatea firmei cu data de 1 iunie si sa merg saptamana viitoaere sa il declar la finante? Exista un termen limita de declarare la finante de la data incheierii contractului?
Mentionez ca fac acest contract de colaborare pentru a ajuta la suma pentru Indemnizatia de crestere a copilului. Avand in vedere ca am salariul minim pe economie as avea ICC de 600 Ron. Cu un contract de colaborare as avea 85% din veniturile din cele 12 luni anterioare nasterii copilului, maxim 1200 Ron.
Teroretic acest contract va fi fictiv in sensul ca nu voi presta acele servicii din contract, doar ca voi plati personal taxele si astfel timpd e 2 ani voi avea mai mult la ICC.
Ce ma sfatuiti sa fac mai exact?

Alte discuții în legătură

Venit suplimentar gab. gab. va salut! imi puteti spune daca un contract de prestari servicii trebuie obligatoriu inregistrat la finante? trebuie sa solicit eliberarea unei decizii de ... (vezi toată discuția)
Taxe la fisc in cazul unui contract de prestari servicii daxy_ro2002 daxy_ro2002 buna ziua, ce taxe platesc la stat in cazul unui contract de prestari servicii? as vrea deasemenea sa stiu ce taxe plateste beneficiarul serviciilor prestate ... (vezi toată discuția)
Taxe contract prestari servicii persoana fizica independenta sagetutza sagetutza Buna ziua! Am si eu o mare nelamurire. Sunt angajat la o firma care imi plateste toate taxele pentru salarii. (Nu stiu daca e exprimarea corecta, dar din ... (vezi toată discuția)