avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama divortata dar are copil cu alt barbat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama divortata dar are copil cu alt barbat

buna ziua, sora mea este separata de primul sot iar sentinta a aparut doar in noiembrie,adica acum 8 luni , ea acum are copil cu alt barbat ,ei fiind necasatoriti, iar cand au incercat sa l declare cei de la primarie i au spus ca nu se poate declara alt tata decat fostul sot decat dupa 9 luni de la pronuntatrea sentintei. Ce poate ea sa faca in momentul de fata/ cum sa declare copilul avand in vedere ca e nascut deja de o sapt , daca ar face o declaratie cu tatal copilului la starea civila cum ca amandoi sunt parinti ar avea vreun efect.Mi se pare aberant sa fi divortat sa faci alt copil si sa trebuiasca sa l treci pe fostul sot ca si tata, asta i au spus cei de la primarie.Va rog daca ati putea sa mi dati un raspuns cat de rapid va multumesc
inutza13 a scris:

Mi se pare aberant sa fi divortat sa faci alt copil si sa trebuiasca sa-l treci pe fostul sot ca si tata, asta i-au spus cei de la primarie.


Iertati-mi exprimarea, dar legea nu sta sa numere barbatii din viata niciunei femei. Ea vede doar căsătoria. Si nici cei de la primarie ori TERŢE persoane nu-şi pot permite să presupună că o femeie casătorită a ...executat exerciţiile preliminare facerii copilului cu cine li se pare lor.

Din această pricină, LEGEA presupune ca un copil CONCEPUT sau nascut in timpul unei casătorii are ca tata pe soţul mamei. (din momentul concepţiei sau naşterii)

Daca este cu neputinţă ca soţul mamei să fie tatal copilului pentru că ...(şi aici ar putea exista 100 de motive care diferă de la caz la caz) atunci revine celor implicaţi - mama, soţul mamei (devenit sau nu fost), copilul, tatal biologic - să facă dovada că realitatea este cu totul alta. ªi dovada aceasta se face in cadrul unei acţiuni în tagadă de paternitate

AntonCatalin a scris:

pana la finalizarea divortului eu pot face cumva ca fetita sa poarte numele meu sau trebuie sa astept pana se termina divortul.


Promovaţi acţiunea în tagada de paternitate, pentru ca nici macar judecătorul divorţului NU îşi poate permite să presupună altceva. Dacă NU are o hotarâre de admitere a acţiunii în tagadă de paternitate, el vede acolo un divorţ cu copil.

Atâta vreme cât o legătură de filiaţie legal stabilită nu a fost contesată în justiţie, nu se poate stabiili, PE NICIO CALE, altă filiaţie.

Sau, altfel spus, orice ar şti şi orice ar crede judecătorul divorţului, se va face că NU VEDE altă realitate decât aceea care este reflectată acum de certificatul de naştere. II este interzis să vadă altă realitate. Daţi-i o hotarâre de admitere a acţiunii de tagadă de paternitate şi-l veţi "ajuta să vadă".
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2013
romascanu, moderator
Si cine ar trebui sa deschida acest proces de tagada si impotriva cui?
eu traiesc asta pe pielea mea, sunt si amendata ca nu ma prezint la procese,e o idiotenie din monent ce vine cineva si isi recunoaste copilul..astea sunt legile noastrea si ptr asta platim imozit la stat
laryp a scris:

e o idiotenie din moment ce vine cineva si isi recunoaste copilul...astea sunt legile noastre


Serios!?

V-ar conveni ca o alta femeie sa vă ia copilul din braţe, copilul pe care l-ati născut, pe motiv ca vine ea şi-l recunoaşte!?

Asta s-ar putea întâmpla daca n-ar fi "Idioţenia" asta de lege în care scrie că: "Atâta timp cât o legatură de filiaţie legal stabilită (cum ar fi, de exemplu, legatura dintre dvs. ca mamă şi copilul dvs.) nu a fost contestată IN JUSTITIE, nu se poate stabili, pe nicio cale, o altă filiaţie".

Ia gândiţi-vă! Cum ar fi dacă nu v-ar proteja "idioţenia" asta de lege?


Aceeaşi "idioţenie" de lege protejează şi legătura dintre tată şi copil. Câtă vreme exista UN TATÃ în actul de naştere, nu se poate face o altă recunoaştere/nu se poate stabili o altă filiaţie faţă de un alt bărbat. Trebuie "şters" primul din acte. ªi asta se face IN JUSTIŢIE prin promovarea acţiunilor privind filiaţia. Dacă s-ar face aşa, ca tâlhăria la drumul mare, s-ar putea trezi părinţii adevăraţi fără copiii lor!

Dacă aţi sta o clipă să vă gândiţi care este rostul legii, n-aţi mai vorbi anapoda.
Ultima modificare: Joi, 18 Iulie 2013
romascanu, moderator
AntonCatalin a scris:

Si cine ar trebui sa deschida acest proces de tagada si impotriva cui?


Inclusiv dumneavoastră. Nu vorbeaţi despre dvs. în fraza asta?

AntonCatalin a scris:

Prietena mea este inca in divort cu fostul ei sot, noi doi avem de 1 luna o fetita si pe certificatul de nastere al fetitei apare numele fostului sot.


Tagada paternităţii se poate face:
- de către soţul mamei (art. 430 NCC)
- de către mamă (art. 431 NCC)
- de către pretinsul tată biologic (art. 432 NCC)
- de către copil şi de către moştenitori (art. 433 NCC)

Părinţii şi copilul vor fi citaţi în toate cazurile referitoare la filiaţie...(art. 436 NCC)

Alte discuții în legătură

Tagada de paternitate - probe DanielBc74 DanielBc74 Conform art. 432 din Codul civil, ,, Acţiunea în tăgada paternităţii introdusă de către cel care se pretinde tată biologic poate fi admisă numai dacă ... (vezi toată discuția)
Am numele fostului sot, tatal biologic.. performer189 performer189 Buna ziua o prietena de-a mea s-a despartit de actualul barbat si s-a imprietenit cu altcineva ea fiind maritata cu acte cu fostul, cu actualul a ramas ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate Ryel Ryel Buna ziua, V-as ruga sa imi spuneti daca proba testimoniala e acceptat in situatia urmatoare: Sotul actual al mamei a recunoscut la starea civila un ... (vezi toată discuția)