avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama divortata dar are copil cu alt barbat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama divortata dar are copil cu alt barbat

buna ziua, sora mea este separata de primul sot iar sentinta a aparut doar in noiembrie,adica acum 8 luni , ea acum are copil cu alt barbat ,ei fiind necasatoriti, iar cand au incercat sa l declare cei de la primarie i au spus ca nu se poate declara alt tata decat fostul sot decat dupa 9 luni de la pronuntatrea sentintei. Ce poate ea sa faca in momentul de fata/ cum sa declare copilul avand in vedere ca e nascut deja de o sapt , daca ar face o declaratie cu tatal copilului la starea civila cum ca amandoi sunt parinti ar avea vreun efect.Mi se pare aberant sa fi divortat sa faci alt copil si sa trebuiasca sa l treci pe fostul sot ca si tata, asta i au spus cei de la primarie.Va rog daca ati putea sa mi dati un raspuns cat de rapid va multumesc
Problema este ca nu stiu cum este mai bine: Sa il deschid eu (ca tata biologic) sau mama copilului. Si inca ceva: sotul ei din acte trebuie sa se prezinte la infatisari? Intreb deoarece eu (tatal biologic) si mama copilului stam in brasov iar sotul ei din acte sta in bistrita. iar in cazul ca el trebuie sa se prezinte la infatisari dar nu o face se poate rezolva si in lipsa lui?
Din cate m-am mai informat eu ca tata biologic sunt obligat sa fac testul ADN sau se poate aduce doar martori. Si inca ceva dosarul ei de divort a fost intentat de catre sot si este pe rol inca din 2011. Acest divort inca nu s-a terminat inca deoarece mai este si un copil la mijloc iar ea a plecat de la el din cauza abuzurilor fizice. Acest dosar de divort are vreo relevanta in deschiderea acestui proces de tagada?

Sper ca m-am exprimat pe intelesul dumneavoastra.
Va multumesc anticipat.
Cam ce martori va ganditi ca pot da marturie in sensul ca sunteti tatal biologic?
Ce ati spune de mama? Credeti ca a fost prezenta la momentul conceptiei?
Martori ar fi parinti mei parinti ei fratele meu prietena fratelui meu doua colege de munca de ale ei un prieten de-al meu.
Mama copilului.. pai daca e parte in proces marturia ei va fi in interesul ei.
Chiar si asa, mama poate fi cel mult martor dar nu martori.

Restul populatiei din familie poate depune marturii irelevante.
Colegele de munca si prietenii pot spune ca v-au auzit si va cred pe cuvant ca aveti un copil impreuna. Sau pot depune marturie ca semanati cu copilul foarte mult si lor li se pare evident faptul ca sunteti tatal copilului.. Dar cat de elocvente ar fi astea pentru stabilirea paternitatii?

Testul ADN poate face dovada paternitatii fara urme de indoiala.

Alte discuții în legătură

Tagada de paternitate - probe DanielBc74 DanielBc74 Conform art. 432 din Codul civil, ,, Acţiunea în tăgada paternităţii introdusă de către cel care se pretinde tată biologic poate fi admisă numai dacă ... (vezi toată discuția)
Am numele fostului sot, tatal biologic.. performer189 performer189 Buna ziua o prietena de-a mea s-a despartit de actualul barbat si s-a imprietenit cu altcineva ea fiind maritata cu acte cu fostul, cu actualul a ramas ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate Ryel Ryel Buna ziua, V-as ruga sa imi spuneti daca proba testimoniala e acceptat in situatia urmatoare: Sotul actual al mamei a recunoscut la starea civila un ... (vezi toată discuția)