avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... 50% "always"la partaj ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

50% "always"la partaj ?

Buna ziua,

In cazul unui partaj bunurile dobindite in timpul casatoriei se impart intotdeauna in procente egale ? Nu are nici o importanta contributia financiara adusa de fiecare dintre soti ?Am pus aceste intrebari pentru ca in cazul unei cunostiinte personale ,cei doi soti au fost separati in fapt o perioada de timp( dar nedivortati legal) in care s-a achizitionat o parte din imobilul respectiv, unul din soti achizitionind 1/2 din imobil prin cotributia financiara exclusiva.

Va multumesc .:help:
Cel mai recent răspuns: Manuela Bernat , Consilier juridic 00:39, 4 Aprilie 2009
Faceti macar un apel formal .Cateodata este posibil sa nu intrati in posesia hotararii si pierdeti termenul.Motivarea apelului o puteti face ulterior .
am intrat in posesia hotaririi iar citatele din postul meu anterior sunt extrase din aceasta hotarare.
imi cer scuze daca nu am specificat mai clar acest lucru anterior:oops:
argo a scris:

Buna ziua,

Revin cu motivarea sentintei primita in sfarsit dupa 39 zile .....In urmatoarele randuri am selectat cum motiveaza judecatorul decizia :
" Potrivit raportului de expertiza in constructii nr....../2008,ce va fi omologat de instanta intrucat este ultima lucrare intocmita in cauza,valoarea de circulatie a imobilului a fost stabilita la suma de........"
Obs.
-este normal ca decizia alegerii ultimului raport de expertiza sa fie doar faptul ca este ultima ?
-expertiza in cauza (ultima) facuta in octombrie 2008 a stabilit o valoare de piata supraevaluata coroborata cu scaderea preturilor ajunge ca valoarea actuala sa fie aproape 50% din valoarea stabilita atunci.

" Conform probelor testimoniale,pentru dobandirea cotei de 1/2 din imobil,reclamantul nu a achitat vreun pret preferential in considerarea rudeniei dintre acesta si vanzatori,iar parata,desi nu a realizat venituri constante din munca in perioada dobandirii cotei respective,s-a ocupat de cresterea si educarea celor doi copii rezultati din casatoria partilor si cu intretinerea gospodariei,aspect care este esential in viata familiei si trebuie avut in vedere la stabilirea cotelor de participare a sotiilor
"
Obs.
-nu stiu cum anume trebuie probat altfel decat contractul de vanzare cumparare dintre parti faptul ca 1/2 din imobil a fost achizitionat la un pret preferential
-de fapt motivul divortului a fost faptul ca parata nu s-a ocupat de gospodarie si copiii cat nici nu a vrut sa lucreze.acestea sunt niste consideratii care nu am crezut ca e necesar sa fie aduse ca probe in dosarul de partaj ;credeti ca la apel ar trebui aduse dovezi in acest sens ? ajuta la ceva ?

" Asadar,vazand ca prin probatiunea administrata in cauza nu se poate determina o cota majora de contributie in favoarea vreunuia dintre fostii soti,instanta va retine o contributie egala a partilor la dobandirea imobilului,in virtutea prezumtiei legale instituita de dispozitiile art.30 din Codul familiei "+ cheltuieli de judecata impartite in mod egal chiar daca sotul nu a solicitat nici o expertiza judiciara.

Va rog sa comentati si sa-mi spuneti parerea dumneavoastra pentru a putea sa ne pregatim cat mai bine pentru apel.

Va multumesc:help:

Problema este ca trebuie sa aveti un avocat angajat.
Nu putem si nici timp nu avem sa va facem motivele de apel.
Ori mergeti cu acelasi ori va angajati altul.
Asta daca considerati ca se merita din punct de vedere financiar.
Daca nu se merita puteti merge si fara avocat.

avocat Claudiu Lascoschi

credeti ca ar trebui sa luam un alt avocat ? daca da ,care ar fi criteriile dupa care sa alegem altul ? exista vreun avocat care sa garanteze succesul ? nu cred ,atat timp cat judecatorii nu raspund decat in fata proprii lor constiinte poate sa fie 10 avocati ca dumnealor iau deciziile dupa pofta inimii...sau gresesc ?de aceea am decis sa supun asupra dezbaterii acest subiect sa incerc sa aflu cat mai multe pareri asupra sanselor care pot fi intr-un dosar de acest fel.nu doresc sa-mi formulati motivarea apelului,doar pareri despre posibile abordari diferite.spre exemplu s-ar putea solicita in apel plata sultei la valoarea la care a fost achizitionat imobilul la vremea respectiva?pentru ca in acest caz reclamantul ar fi de acord sa plateasca chiar si cota de 1/2 stabilita acum de judecator.exista vreun temei legal pentru acest lucru?pana acum toate deciziile au fost date doar in favoarea uneia dintre parti iar daca exista dreptate pe lumea asta atunci la apel trebuie sa se indrepte lucrurile.

multumesc
Nu cunosc piesele dosarului.
Nu stiu daca ar trebui sa va angajati sau nu alt avocat.
E dreptul dvs exclusiv bazat pe ...propria si intima convingere.

Pentru a exprima pareri trebuie sa fac un stidu aprofundat in cazul dvs.
As pierde prea mult timp.
Studierea dosarului de plateste.
Apoi avocatul isi exprima parerea despre cazul respectiv.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri dobandite in timpul casatoriei. thesnowman thesnowman Buna seara. As dori sa supun atentiei un caz de partaj. Cei doi soti locuiesc in apartamentul sotiei mostenit de catre aceasta in timpul casatoriei. Sotia ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament, eventual bunuri, in cazul concubinajului Grati Grati Buna seara, [b]Ma poate cineva ajuta intr-un caz...bizar?[/b] Am fost casatorita, am divortat de 10 ani, dupa divort eu am cumparat un apartament, cu plata ... (vezi toată discuția)
Partaj novam999 novam999 Sunt divortata de 3 ani, cu 2 copii minori(de9, respectiv 11 ani) in intretinere si nu am facut partajul pina la aceatsa data.Casatoria a durat 10 ani si in ... (vezi toată discuția)