Buna ziua,
Revin cu motivarea sentintei primita in sfarsit dupa 39 zile .....In urmatoarele randuri am selectat cum motiveaza judecatorul decizia :
" Potrivit raportului de expertiza in constructii nr....../2008,ce va fi omologat de instanta intrucat este ultima lucrare intocmita in cauza,valoarea de circulatie a imobilului a fost stabilita la suma de........"
Obs.
-este normal ca decizia alegerii ultimului raport de expertiza sa fie doar faptul ca este ultima ?
-expertiza in cauza (ultima) facuta in octombrie 2008 a stabilit o valoare de piata supraevaluata coroborata cu scaderea preturilor ajunge ca valoarea actuala sa fie aproape 50% din valoarea stabilita atunci.
" Conform probelor testimoniale,pentru dobandirea cotei de 1/2 din imobil,reclamantul nu a achitat vreun pret preferential in considerarea rudeniei dintre acesta si vanzatori,iar parata,desi nu a realizat venituri constante din munca in perioada dobandirii cotei respective,s-a ocupat de cresterea si educarea celor doi copii rezultati din casatoria partilor si cu intretinerea gospodariei,aspect care este esential in viata familiei si trebuie avut in vedere la stabilirea cotelor de participare a sotiilor "
Obs.
-nu stiu cum anume trebuie probat altfel decat contractul de vanzare cumparare dintre parti faptul ca 1/2 din imobil a fost achizitionat la un pret preferential
-de fapt motivul divortului a fost faptul ca parata nu s-a ocupat de gospodarie si copiii cat nici nu a vrut sa lucreze.acestea sunt niste consideratii care nu am crezut ca e necesar sa fie aduse ca probe in dosarul de partaj ;credeti ca la apel ar trebui aduse dovezi in acest sens ? ajuta la ceva ?
" Asadar,vazand ca prin probatiunea administrata in cauza nu se poate determina o cota majora de contributie in favoarea vreunuia dintre fostii soti,instanta va retine o contributie egala a partilor la dobandirea imobilului,in virtutea prezumtiei legale instituita de dispozitiile art.30 din Codul familiei "+ cheltuieli de judecata impartite in mod egal chiar daca sotul nu a solicitat nici o expertiza judiciara.
Va rog sa comentati si sa-mi spuneti parerea dumneavoastra pentru a putea sa ne pregatim cat mai bine pentru apel.
Va multumesc:help:
Problema este ca trebuie sa aveti un avocat angajat.
Nu putem si nici timp nu avem sa va facem motivele de apel.
Ori mergeti cu acelasi ori va angajati altul.
Asta daca considerati ca se merita din punct de vedere financiar.
Daca nu se merita puteti merge si fara avocat.
avocat Claudiu Lascoschi