avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
cristian i a scris:

NU sunt indeplinite elementele constitutive ale infr de abandon de familie prev de art 378 NCP daca

a.debitorul obligatiei ,stabilite pe cale judecatoreasca ,de a plati pensie de intretinere catre copiii minori ai pers decedate in urma accidentului auto produs de debitor nu achita pensia de intretinere cu rea-credinta timp de 3 luni,desi avea mijloacele necesare.
b.parintele nu achita cu rea-credinta,desi avea mijloace materiale,pensia de intretinere la care a fost obligat pe cale judecatoreasca in lunile ianuarie ,martie,mai si iulie 2014,platind insa pensia de intretinere aferenta lunilor februarie,aprilie 2014
c.debitorul obligatiei de intretinere stabilite printr-o hot judecatoreasca nedefinitiva ,dar executorie ,nu achita timp de 3 luni ,cu rea-credinta,pensia de intretinere la care a fost obligat

ac
MoonlightCactus a scris:

LauraC2 a scris:

MoonlightCactus a scris:

LauraC2 a scris:

Buna!
Ma scuzati ca va deranjez, vreti sa imi spuneti si mie daca cineva din voi si-a depus dosar si pentru Admitere INM si pentru Admitere Magistratura?
Se pot face 2 inscrieri in acelasi timp? in ideea ca nu esti sigur daca indeplinesti conditia de minim 5 ani vechime .

Daca poti fizic sa te prezinti in acelasi timp in doua locuri, nu te opreste nimeni.In ultimii ani concursul pentru INM si pentru magistratura au fost in acelasi timp sustinute.Locatii diferite.
Si sa indeplinesti conditia de vechime pentru magistratura.Esentiala conditie.

Nu e vorba de prezentat, intreb doar de depus 2 dosare pt ca e posibil sa nu fie indeplinita conditia pt vechime si macar sa pot merge la INM.

Da.Poti. Dar daca indeplinesti conditia de vechime, va trebui sa alegi totusi intre cele doua.
Exista o posibilitate infima ca in acest an sa se organizeze separat cele doua concursuri.Infima, insa.

Ma interesa doar depunerea de dosar, ca asa de participat doar la 1, exclusa organizarea separata, vor fi in aceeasi zi! multumesc mult de informatie
mirei2012 a scris:

Constituie cauza legala de revocare a donatiei

a) donatia intre soti
b) donatia pentru ingratitudine
c) lipsa formei autentice

b
Nono in legatura cu faimoasa donatie....am gasit ca nu pot cere revocarea creditorii sau avanzii cauza...dar lucru interesant la care nu ne-am gandit...dupa ce donatia devine irevocabila poate fi revocata pentru cauze generale ca orice donatie
mirei2012 a scris:

cristian i a scris:

NU sunt indeplinite elementele constitutive ale infr de abandon de familie prev de art 378 NCP daca

a.debitorul obligatiei ,stabilite pe cale judecatoreasca ,de a plati pensie de intretinere catre copiii minori ai pers decedate in urma accidentului auto produs de debitor nu achita pensia de intretinere cu rea-credinta timp de 3 luni,desi avea mijloacele necesare.
b.parintele nu achita cu rea-credinta,desi avea mijloace materiale,pensia de intretinere la care a fost obligat pe cale judecatoreasca in lunile ianuarie ,martie,mai si iulie 2014,platind insa pensia de intretinere aferenta lunilor februarie,aprilie 2014
c.debitorul obligatiei de intretinere stabilite printr-o hot judecatoreasca nedefinitiva ,dar executorie ,nu achita timp de 3 luni ,cu rea-credinta,pensia de intretinere la care a fost obligat

c

rasp corect ab
gr 79 ab/pag 451/pen sp/MU
cred ca e aiurea grila:-/

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)