avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
cristian i a scris:

Nofacenoname0 a scris:

Urmarirea penala continua impotriva persoanei cand exista date si probe
Retinerea se poate dispune cand exista probe sau indicii temeinice
Asa zice codul;)

Acum eu intreb: ca sa continui up impotriva lui X am nevoie de probe, iar ca sa-l retin este suficient sa am doar niste indicii?
:stunned:

da
24 de ore,o nimica toata,si asa n-avea ce sa faca,locuri de munca nu.....
-acum serios ....,dc cereau probe la retinere iti dai seama ca la infr flagrante grave pana scoteau probele isi facea infr un pic viata in libertate....
-se mai foloseste retinerea administrativa in practica dar baza e tot retinerea din cod
-la infr grave sav in public lumea e revoltata vrea sa-l iei pe infr de acolo ,nu ai inca probe ca n-ai facut inca audieri ......

Cristian, dar ca sa-l retii trb sa-l faci suspect.
Ca sa-l faci suspect ai neaparat nevoie de probe, asa zice codul

@frizz, vezi ca nu avem societatea in tematica :P
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Mai 2014
Nofacenoname0, utilizator
grila proprie

In materia contractului de societate in care unul dintre asociati nu-si executa obligatiile de aport social , da dreptul celorlalti asociaiti :

a) sa ceara excluderea acestuia

b) sa invoce exceptia de neexecutare

c) sa ceara rezolutiunea contractului de societate
Nofacenoname0 a scris:

cristian i a scris:

Nofacenoname0 a scris:

Urmarirea penala continua impotriva persoanei cand exista date si probe
Retinerea se poate dispune cand exista probe sau indicii temeinice
Asa zice codul;)

Acum eu intreb: ca sa continui up impotriva lui X am nevoie de probe, iar ca sa-l retin este suficient sa am doar niste indicii?
:stunned:

da
24 de ore,o nimica toata,si asa n-avea ce sa faca,locuri de munca nu.....
-acum serios ....,dc cereau probe la retinere iti dai seama ca la infr flagrante grave pana scoteau probele isi facea infr un pic viata in libertate....
-se mai foloseste retinerea administrativa in practica dar baza e tot retinerea din cod
-la infr grave sav in public lumea e revoltata vrea sa-l iei pe infr de acolo ,nu ai inca probe ca n-ai facut inca audieri ......

Cristian, dar ca sa-l retii trb sa-l faci suspect.
Ca sa-l faci suspect ai neaparat nevoie de probe, asa zice codul

@frizz, vezi ca nu avem societatea in tematica :P

sa-l opreasca cineva pe frizz, ca atunci cand incepe cu grilele e de neoprit :))) :surrender:
in cazul in care administratorul unei societati (comerciale)cumpara de pe piata neagra o factura fictiva completata numai la rubricile furnizor ,semnatura si stampila furnizorului ,iar apoi ,la dictarea sa ,un angajat al societatii o completeaza atestand ,fara stiinta,achizitionarea unor bunuri ,pe care administratorul nu le cumparase,se va retine in sarcina administratorului

a.fapta nu este prev de leg pen
b.instigare la infr de fals in inscrisuri sub semnatura priv
c.participatie improprie la infr de fals in inscrisuri oficiale/sub semnatura priv ,in functie de momentul inregistrarii in evidenta contabila a societatii comerciale
De fapt codul spune ,,cand din datele si probele existente in cauza rezulta indicii rezonabile"
Cum naiba pot sa rezulte indicii din probe, cand probele sunt mai ceva ca indiciile, e ca si cum ai spune ca gaina rezulta din ou, cand de fapt oul rezulta din gaina :))

Bai, va spun, parca sunt facute de martieni trepanati unele texte din minunea asta de cod#-o

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)