avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
MoonlightCactus a scris:

La infractiunea de violente in familie:
a-se poate retine aberratio ictus
b-se poate retine error in personam
c-nu se poate retine comiterea infractiunii in variantele mai sus mentionate

c
Csorin a scris:

MoonlightCactus a scris:

c

ai editat, era gresit cum ai spus initial. Raspuns corect c.
Daca ar fi comisa in vreuna din modalitatile de la a si b nu se retine violente in familie, ci infractiunea corespondenta elementului material: omor/oc/lov.sau a.v./ v.corporala/lvcm.
MoonlightCactus a scris:

Csorin a scris:

MoonlightCactus a scris:

c

Daca ar fi comisa in vreuna din modalitatile de la a si b nu se retine violente in familie, ci infractiunea corespondenta elementului material: omor/oc/lov.sau a.v./ v.corporala/lvcm.

Pai, daca eu vreau sa o omor pe nevasta-mea, dar din devierea lovituriisau din manuirea defectuoasa a instrumentilui imi omor copilul,nu se va retine tot infr. de violente in familie? Acelasi lucru si pt error in prsonam... nu sepoate, ce spuneti?
Daca vrei sa iti omori nevasta si deviezi lovitura, se retine infractiunea de omor. S-ar fi retinut violente in familie daca nimereai direct -sa zic asa- si prin exercitarea violentei decisive- cutit si alte alea, nu e cazul sa fiu macabra- o omorai. Comiteai infractiunea de violenta in familie.
Citeste cu atentie infractiunea de violenta in familie.
Pur si simplu nu e compatibila viol.in familie cu aceste doua modalitati aberratio sau error.
Ori nevasta fiind membru de familie si in urma violentei extreme a ta, decedeaza, incadrarea va fi violenta in familie, cu pedeapsa corespunzatoare.
Ultima modificare: Luni, 5 Mai 2014
ContSters319287, utilizator
elhant a scris:

MoonlightCactus a scris:

Csorin a scris:

MoonlightCactus a scris:

c

Pai, daca eu vreau sa o omor pe nevasta-mea, dar din devierea lovituriisau din manuirea defectuoasa a instrumentilui imi omor copilul,nu se va retine tot infr. de violente in familie? Acelasi lucru si pt error in prsonam... nu sepoate, ce spuneti?

da , am editat moonlight cactus , :) , ma gandeam la ipoteza de mai sus....

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)