Csorin a scris:
MoonlightCactus a scris:
Si ce parere ai?
La fel, daca se urmareste moartea unui membru de familie, in speta expusa anterior de elhant -nevasta- si se deviaza lovitura si decedeaza alta persoana, care nu este membru de familie, deci nu copil, altcineva, poate un vecin venit in vizita, nu va fi violente in familie, chiar daca infractiunea initiala fusese gandita si pusa in practica pt.un membru, ci va fi pur si simplu omor sau restul...oc/loviri...etc.
eu cred ca logic ar fi sa se retina in ipoteze de genul ......
E o infractiune care merita atentie, parerea mea, delimitarea este foarte fina de celelalte si tentatia sa o confunzi cu infractiunile contra vietii este mare.Si mare atentie trebuie si la subiectul activ si pasiv.Este singura infractiune unde avem aceeasi calitate a sub.activ si a subiectului pasiv : membru de familie. Foarte important, dupa mine.Mai ales acum, ca intra si concubinii si persoanele intretinatoare.
In procesul civil, judecatorul:
a. poate dispune anularea cererii de chemare de judecata, in urma procedurii regularizarii, daca reclamantul aflat in strainatate nu a indicat in cerere domiciliul ales in Romania
b. nu poate dispune anularea intampinarii pentru pt acelasi motiv, urmand a-i comunica paratului actele de procedura prin scrisoare recomandata
c. poate dispune anularea cererii reconventionale pt acelasi motiv, aplicandu-se prin analogie procedura regularizarii cererii de chemare in judecata
Grila proprie
Daca nu s-a inteles:
"acelasi motiv" la ,,b,, se refera ca paratul aflat in strainatate nu a aratat domiciliul din Ro prin intampinare
"acelasi motiv" la ,,c,, se refera ca paratul aflat in strainatate nu a aratat domiciliul din Romania in cererea rec.
N-am vrut sa fie prea lunga grila si de aceea am folosit o tehnica de prescurtare....
PS: referitor la discutia despre aberratio ictus si error in personam la m. de familie, sunt de acord cu elhant
In procesul civil, judecatorul:
a. poate dispune anularea cererii de chemare de judecata, in urma procedurii regularizarii, daca reclamantul aflat in strainatate nu a indicat in cerere domiciliul ales in Romania
b. nu poate dispune anularea intampinarii pentru pt acelasi motiv, urmand a-i comunica paratului actele de procedura prin scrisoare recomandata
c. poate dispune anularea cererii reconventionale pt acelasi motiv, aplicandu-se prin analogie procedura regularizarii cererii de chemare in judecata
Grila proprie
Daca nu s-a inteles:
"acelasi motiv" la ,,b,, se refera ca paratul aflat in strainatate nu a aratat domiciliul din Ro prin intampinare
"acelasi motiv" la ,,c,, se refera ca paratul aflat in strainatate nu a aratat domiciliul din Romania in cererea rec.
N-am vrut sa fie prea lunga grila si de aceea am folosit o tehnica de prescurtare....
PS: referitor la discutia despre aberratio ictus si error in personam la m. de familie, sunt de acord cu elhant