avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Ice Hellene a scris:

Abtinerea sau recuzarea grefierului se poate solutiona de:
A. Jud de dr si libertati
B. Jud de camera prelim
C. Doar de completul de jud.

AB

Princip loialitatii administrarii probelor semnifica si faptul ca:
A. O pers nu poate fi indemnata in scopul de a dezvalui anumite probe relevante ori nu, privitoare la o cauza penala
B. Nu pot fi folosite metode ai tehnici de ascultare care afecteaza capacitatea persoanei de a-si aminti si de a relata in mod constient si voluntar faptele ce constituie obiectul probei, decat daca pers consimte in scris la utilizarea lor
C. Este permis procurorului sa provoace pe faptuitor sa continuie savasirea faptei penale, in scopul obtinerii unor probe necesare incriminarii celorlalti participanti

A...discutabila

Cu prilejul audierii suspectului/inculpatului, in cazul in care e cercetat pt savarsirea unor infr in concurs:
A. Dr la tacere poate fi exercitat doar pt o parte din infractiuni, in timp ce pt celelalte se poate da declaratie
B. Dr la tacere poate fi exercitat doar pt toate infractiunile pt care e cercetat
C. Organul judiciar tb sa aduca la cunostinta suspectului/inculpatului posibilitatea incheierii, in cursul up, a unui acord, ca urmare a recun vinovatiei.

A
Revizuirea ef actelor juridice, in cazul impreviziunii

a) poate avea loc in fct de imprejurari si in cazul contr sinalagmatice cu titlu oneros comutative si cu executare uno ictu
b) poate interveni si at cand debitorul si-a asumat riscul schimbarii imprej
c) poate fi dispusa numai daca debitorul a incercat intr-un term rezonabl si cu buna cred negocierea adaptarii rezonabile si echitabile a act juridic
Mirei si Nono felicitari! :thumbup:
Sunteti "greii" procedurii penale! :tooth:
Ice Hellene a scris:

Mama, mama, ce frumoasa e justitia noastra!!! Ce sa mai zicem noi, niste aspiranti, in conditiile in care ICCJ si Curtea Constitutionala se contrazic reciproc?!

Ma refer la aplicarea legii pen mai favorabile. ICCJ a decis ca se face pe institutii autonome, azi CC a statuat ca se face global, ca nu e constitutional sa se aplice institutiile combinate.

Ce-o sa fie la examen? D-zeu cu mila!!

Parerea mea e a se va tine cont de ceea ce spune CC, deci vom aplica legea pen mai fav global. :love2:

Contradicţia dintre CCR şi Jupana Curte mi se pare penibilă....dar m-aş bucura să se aplice global, ne-ar scuti pe noi de bătăi de cap :))
Este considerata nescrisa
a) clauza prin care act in anulare a unui a.j. este decalarata imprescriptibila extinctiv
b) clauza prin care creditorul intretinerii se obliga la prestarea unor servici
c) clauza de antihreza

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)