Revizuirea ef actelor juridice, in cazul impreviziunii
a) poate avea loc in fct de imprejurari si in cazul contr sinalagmatice cu titlu oneros comutative si cu executare uno ictu
b) poate interveni si at cand debitorul si-a asumat riscul schimbarii imprej
c) poate fi dispusa numai daca debitorul a incercat intr-un term rezonabl si cu buna cred negocierea adaptarii rezonabile si echitabile a act juridic
Este considerata nescrisa
a) clauza prin care act in anulare a unui a.j. este decalarata imprescriptibila extinctiv
b) clauza prin care creditorul intretinerii se obliga la prestarea unor servici
c) clauza de antihreza
a) poate avea loc in fct de imprejurari si in cazul contr sinalagmatice cu titlu oneros comutative si cu executare uno ictu
c) poate fi dispusa numai daca debitorul a incercat intr-un term rezonabl si cu buna cred negocierea adaptarii rezonabile si echitabile a act juridic
Ice Hellene a scris:
Cu prilejul audierii suspectului/inculpatului, in cazul in care e cercetat pt savarsirea unor infr in concurs:
A. Dr la tacere poate fi exercitat doar pt o parte din infractiuni, in timp ce pt celelalte se poate da declaratie
B. Dr la tacere poate fi exercitat doar pt toate infractiunile pt care e cercetat
C. Organul judiciar tb sa aduca la cunostinta suspectului/inculpatului posibilitatea incheierii, in cursul up, a unui acord, ca urmare a recun vinovatiei.
Asta e ultima. Mirei, asteptam, poate mai raspund si ceilalti mai tarziu. ;)
a
mirei2012 a scris:
AC..din amintiri...sigur avem asta in tematica?