avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
mirei2012 a scris:

Revizuirea ef actelor juridice, in cazul impreviziunii

a) poate avea loc in fct de imprejurari si in cazul contr sinalagmatice cu titlu oneros comutative si cu executare uno ictu
b) poate interveni si at cand debitorul si-a asumat riscul schimbarii imprej
c) poate fi dispusa numai daca debitorul a incercat intr-un term rezonabl si cu buna cred negocierea adaptarii rezonabile si echitabile a act juridic

As spune a, c
mirei2012 a scris:

Este considerata nescrisa
a) clauza prin care act in anulare a unui a.j. este decalarata imprescriptibila extinctiv
b) clauza prin care creditorul intretinerii se obliga la prestarea unor servici
c) clauza de antihreza

a - nulit absoluta

b si c da.
mirei2012 a scris:

a) poate avea loc in fct de imprejurari si in cazul contr sinalagmatice cu titlu oneros comutative si cu executare uno ictu
c) poate fi dispusa numai daca debitorul a incercat intr-un term rezonabl si cu buna cred negocierea adaptarii rezonabile si echitabile a act juridic

AC..din amintiri...sigur avem asta in tematica?
Csorin a scris:

Ice Hellene a scris:

Cu prilejul audierii suspectului/inculpatului, in cazul in care e cercetat pt savarsirea unor infr in concurs:
A. Dr la tacere poate fi exercitat doar pt o parte din infractiuni, in timp ce pt celelalte se poate da declaratie
B. Dr la tacere poate fi exercitat doar pt toate infractiunile pt care e cercetat
C. Organul judiciar tb sa aduca la cunostinta suspectului/inculpatului posibilitatea incheierii, in cursul up, a unui acord, ca urmare a recun vinovatiei.

Asta e ultima. Mirei, asteptam, poate mai raspund si ceilalti mai tarziu. ;)

a

Corect
Nofacenoname0 a scris:

mirei2012 a scris:

AC..din amintiri...sigur avem asta in tematica?

Asta da.

Grila urmatoare cu clauza de antihreza, nu. :)

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)