avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
MoonlightCactus a scris:

Ice Hellene a scris:

Mama, mama, ce frumoasa e justitia noastra!!! Ce sa mai zicem noi, niste aspiranti, in conditiile in care ICCJ si Curtea Constitutionala se contrazic reciproc?!

Ma refer la aplicarea legii pen mai favorabile. ICCJ a decis ca se face pe institutii autonome, azi CC a statuat ca se face global, ca nu e constitutional sa se aplice institutiile combinate.

Ce-o sa fie la examen? D-zeu cu mila!!

Parerea mea e a se va tine cont de ceea ce spune CC, deci vom aplica legea pen mai fav global. :love2:

Sa nu imi spui, ca m-au omorat aplicarile astea pe institutii autonome. Cu limite de pedeapsa si variante, daca era nu stiu ce pe legea veche, daca era pe aia noua.
Sa se hotarasca odata, sa stim ce facem la concurs.

Si eu m-am chinuit sa le inteleg si sa le invat pe institutii autonome... E groaznic, imi vine sa fug din tara. :)

Prioritate are, clar, ce spune CC, pt ca analizeaza concordanta cu dispozitiile constitutionale, interpretarea pe care tb sa o urmeze toata lumea ca sa fie legala solutia...

Mirei, nu prea avem ce face, asteptam sa vedem ce practica se va statua in jurisprudenta pana la examen. :((
Ultima modificare: Marți, 6 Mai 2014
Ice Hellene, utilizator
Ice Hellene a scris:

Si eu m-am chinuit sa le inteleg si sa le invat pe institutii autonome... E groaznic, imi vine sa fug din tara. :)
. :((

Nu fugi, de noi de noi depinde sa schimbam ceva. Rezolvarea e la si in noi, in nimeni altcineva.Noi trebuie sa schimbam, sa facem ceva.
Nu e chiar asa...daca global se va vrea, global vom aplica!
MoonlightCactus a scris:

Ice Hellene a scris:

. :((

Nu fugi, de noi de noi depinde sa schimbam ceva. Rezolvarea e la si in noi, in nimeni altcineva.Noi trebuie sa schimbam, sa facem ceva.
Nu e chiar asa...daca global se va vrea, global vom aplica!

Era doar o gluma, si eu am aceasta gandire. Ne descurcam noi, si-asa ne-am incumetat sa dam examen anul acesta! :strong:

Ultima modificare: Marți, 6 Mai 2014
Ice Hellene, utilizator
Ice Hellene a scris:

1. In cazul in care, dupa sesizarea instantei, se schimba incadrarea juridica, cauza va fi judecata:
a. Potrivit principiului "cine poate mai mult, poate si mai putin"
b. De instanta sesizata initial, in toate cazurile
c. Intotdeauna de instanta superioara celei sesizate.

2. Inculpatul si pers vatamata au, printre altele, urmatoarele drepturi identice:
a. Dr de a apela la un mediator, in cazurile permise de lege
b. Dr de a avea un avocat sau de a fi reprezentat
c. Dr de a consulta dosarul, in conditiile legii.

1a
2ac
Ice Hellene a scris:

Am mai postat o grila mai sus, mirei. ;)

Suspectul e acel subiect procesual principal cu privire la care, din datele si probele existente in cauza:
A. Rezulta banuiala rezonabila ca a savarsit o infr si fata de care s-a inceput up
B. Rezulta banuiala rezonabila ca a savarsit o fapta prev de legea pen si fata de care s-a inceput up
C. Rezulta banuiala rezonabila ca a savarsit o fapta prev de legea pen si s-a inceput up

up = urmarire penala

B

In ceea ce priveste dr la asistenta jur prin consultarea dosarului de catre avocat:
A. Acesta nu poate fi restrictionat, indiferent de faza procesului
B. Poate fi restrictionat in cursul up, de catre procuror, motivat
C. Poate fi restrictionat in cursul judecatii, de catre judecator, motivat.

B

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)