avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Offf, ce constiincioasa e lumea pe aici!! :) Toti invatati cu drag si spor! :tooth:

Nelamurire proc pen:

Daca pers citata nu e acasa si sotul nu poate sa semneze dovada de primire a citatiei, agentul nu va incheia un P-V cu aceasta mentiune, ci va afisa pe usa citatia.

Deci:
1. Nu incheie proc-verbal ca sotul nu poate semna (asa cum ar proceda daca cel citat refuza)
2. Afiseaza pe usa citatia, nu instiintarea (asa cum ar proceda daca ar refuza sa primeasca cel citat).
3. Daca nu gaseste pe nimeni acasa afiseaza pe usa, instiintare.

Ce se intampla daca sotul refuza sa primeasca citatia?
Afiseaza pe usa citatia sau instiintarea?

Nu inteleg pt ce au incurcat atat de tare proc de citare! :sticktongue:
Alta nelamurire: ce face agentul daca administratorul/portarul unei cladiri cu mai multe ap:
1. Refuza sa primeasca
2. Refuza sa semneze?

Pt ca in situatia in care nu gaseste apartamantul/camera afiseaza citatia pe usa principala a cladirii.

1. Procedeaza ca in situatia de mai sus?
2. Se comporta ca si cum nu a gasit pe nimeni la adresa si afiseaza o instiintare pe usa apartamentului?

Vad ca MU doar reia art din cod...
Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2014
Ice Hellene, utilizator
Ice Hellene a scris:

Offf, ce constiincioasa e lumea pe aici!! :) Toti invatati cu drag si spor! :tooth:

Nelamurire proc pen:

Daca pers citata nu e acasa si sotul nu poate sa semneze dovada de primire a citatiei, agentul nu va incheia un P-V cu aceasta mentiune, ci va afisa pe usa citatia.

Deci:
1. Nu incheie proc-verbal ca sotul nu poate semna (asa cum ar proceda daca cel citat refuza)
2. Afiseaza pe usa citatia, nu instiintarea (asa cum ar proceda daca ar refuza sa primeasca cel citat).
3. Daca nu gaseste pe nimeni acasa afiseaza pe usa, instiintare.

Ce se intampla daca sotul refuza sa primeasca citatia?
Afiseaza pe usa citatia sau instiintarea?

Nu inteleg pt ce au incurcat atat de tare proc de citare! :sticktongue:

Le-au incurcat rau de tot...cred ca se putea mai bine

Sotul - primeste citatia, semneaza dovada...agentul incheie P-V
- primeste citatia refuza/nu poate sa semneze ag intocmeste P-V art 261 alin 3
Cred ca daca refuza ar trebui sa afiseze instiintarea...e o nebuloasa ...de unde iti rezulta tie ca afiseaza citatia?

Atunci cand o primeste dar refuza sa semneze nu mai poate afisa nicio citatie pentru ca agentul nu are citatii fara numar ...eu mi-am pus un semnul intrebarii pentru afisarea citatiei prev la 261 alin 3.

Stiu ca spune ca afiseaza citatia cand refuza sa semneze

Daca cineva a inteles mai bine....poate ne lamureste

mirei2012, utilizator
Asa scrie la mine in cod la al 3 si e unul abia cumparat, modificat la zi.
Deci nu incheie pv ca nu vrea sa semneze, ci afiseaza pe usa citatia, incheind despre asta pv.

Nu cred ca e ok a 2- a liniuta a ta pt ca agentul nu incheie PV cum face in cazul in care cel citat refuza sa semneze. El afiseaza citatia pe usa incheind un pv despre asta.

Mirei, asta am inteles, numai ca nu inteleg de ce le-a amestecat asa tare legiuitorul.
Intrebarile mele erau pt situatiile neprevazute in cod.
Referitor la citatie, nu cred ca i-o inmanaeaza pana nu semneaza, de asta o poate afisa pe usa, e aceeasi citatie, nu alta.
Ice Hellene, utilizator
Eu asta intreb...am editat...daca ala primeste citatia...dar refuza sa semneze ...ce citatie mai afiseaza ?
Am s-o mai bibilesc..
mirei2012, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)