avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
La procedura penala in materie de contestatie in anulare, instanta ce pronunta decizie sau sentinta fiindca la art. 432 alin 1 vorbeste de decizie, apoi la alin. 4 vorbeste de sentinta ??
adi_09 a scris:

La procedura penala in materie de contestatie in anulare, instanta ce pronunta decizie sau sentinta fiindca la art. 432 alin 1 vorbeste de decizie, apoi la alin. 4 vorbeste de sentinta ??

Cred ca in functie de instanta care judeca contestatia
Ice Hellene a scris:

mirei2012 a scris:

Stai Hellene
Eu cand am citit gasisem logica in sensul ca afiseaza instiintarea pentru cand refuza cel citat...a luat cunostinta ca este citat.
Pentru cand refuza alta persoana afiseaza citatia pentru ca nu se poate spune ca l-a instiintat.
Pentru cand nu poate fi gasita persoana afiseaza instiintarea

Pt cand refuza sa primeasca alta pers codul nu spune nimic. Doar cand refuza sa semneze...
Doamne, ce abrambureala!

Am citit şi eu din cod...când altă persoană refuză să primească citaţia, văd 2 posibilităţi:
1. Afişează citaţia pe uşa locuinţei, încheind proces-verbal în care se consemnează refuzul de a primi citaţia, asimilându-se practic situaţiei când refuză să semneze dovada de înmânare
2. Se interesează când îl poate găsi pe cel citat, asimilându-se situaţiei când nu găseşte pe nimeni acasă

Aş înclina să aleg a 2-a variantă pt. că refuzul de a primi citaţia mi se pare o ipoteză aproape identică dpdv juridic cu cea în care nu găseşte pe nimeni acasă.... dacă agentul nu reuseşte să îl găsească, trb să afişeze citaţia, nefiind suficient doar să încheie un pv despre refuz, pt. că cel citat trb să aibă posibilitatea să ia cunoştinţă despre conţinutul citaţiei.

La varianta 1) nu se mai afişează citaţia pt că cel citat are posibilitatea să ia cunoştinţă de conţinutul ei, tocmai pt că i s-a înmânat unei persoane care locuieşte cu el..
Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2014
Nofacenoname0, utilizator
mirei2012 a scris:

adi_09 a scris:

Cred ca in functie de instanta care judeca contestatia

Poate fii si prima instanta, daca la aceasta a ramas definitiva ;i atunci e sentinta....Deci nu e ca in civil, ca daca nu ai uzat de cale de atac nu poti face nici contestatie in anulare.
adi_09 a scris:

Eu am inteles asa:
1. Pronunta o decizie de anulare a hot
2. Rejudeca si pronunta ori o sentinta ori o decizie, in fct de calificarea pe care o avea hot anulata.
3. Daca e sentinta poate fi apelata, daca e decizie e definitiva.

In final avem 2 hotarari: o decizie si o sentinta/decizie.
Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2014
Ice Hellene, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)