Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Las ca vine Hellene cu explicatii academice...pentru mine oricum e o nebuloasa...atat stiu ca la pericol concret trebuie dovedita starea de pericol iar la pericol abstract - starea de pericol este prezumata
Pericol concret este conflictul de interese....nu poate fi savarsit cu praeterintentie
cristian i a scris:
x il ameninta cu bataia pe y,in masina lui y e sotia sa z.
x a vrut sa-l sperie doar pe y dar sotia ascultand discutia s-a spperiat si ea(la gandul ca pana la refacere nu mai are cine sa aduca bani in casa,ca asa il batea ea de mult:)))
e buna speta pe ideea ta Marian?
:D nu.
daca il si bate imediat nu mai este amenintare, daca il bate ma tarziu intra in concurs cu loviri, etc., , daca nu il mai bate ramane doar amenintarea
la cele de pericol - trebuie sa existe starea de pericol- moment in care se consuma si epuizeaza infractiunea. daca ar fi avut loc un rezultat ar fi de rezultat.
mirei2012 a scris:
Las ca vine Hellene cu explicatii academice...pentru mine oricum e o nebuloasa...atat stiu ca la pericol concret trebuie dovedita starea de pericol iar la pericol abstract - starea de pericol este prezumata
Pericol concret este conflictul de interese....nu poate fi savarsit cu praeterintentie
Nu am cartea lui U la îndemână....parcă el enumera infracţiunile la care nu e posibilă praeterintenţia...
cristian i a scris:
x il ameninta cu bataia pe y,in masina lui y e sotia sa z.
x a vrut sa-l sperie doar pe y dar sotia ascultand discutia s-a spperiat si ea(la gandul ca pana la refacere nu mai are cine sa aduca bani in casa,ca asa il batea ea de mult:)))
e buna speta pe ideea ta Marian?
:D nu.
daca il si bate imediat nu mai este amenintare, daca il bate ma tarziu intra in concurs cu loviri, etc., , daca nu il mai bate ramane doar amenintarea