avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1352 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
cristian i a scris:

[

pai stiu cu absorbitul.....
ma gandeam ca printr-o act prod 2 rez
1 cu int dir -amenintarea lui y
2 cu praterintentie(dc a vazut-o in auto) sau culpa(n-a vazut-o)
cum amenintarea e doar cu int dir/indir inseamna ca in raport de a 2 pers/al 2-lea rez nu avem infractiune

chiar daca ar fi fost posibila
pluralit de sub pasivi- pluralit de infractiuni
Ultima modificare: Vineri, 9 Mai 2014
marian20, utilizator
Am cam analizat toate infracţiunile de pericol concret pe care le-am găsit..concluziile mele:
-legea incriminează săvârşirea lor ori cu intenţie ori din culpă
-deşi teoretic ar fi posibil ca elementul material să fie realizat cu intenţie iar starea de pericol să survină din culpă, nici o infr. dintre cele analizate nu se pliază pe această variantă
-atâta timp cât ncp nu oferă un exemplu de infr de pericol concret sâvârşită cu praeterintenţie, voi reţine ca nu e posibilă la aceste infracţiuni

Totuşi rămân la părerea că varianta ,,c,, e interpretabilă
Nofacenoname0, utilizator
Nofacenoname0 a scris:

Am cam analizat toate infracţiunile de pericol concret pe care le-am găsit..concluziile mele:
-legea incriminează săvârşirea lor ori cu intenţie ori din culpă
-deşi teoretic ar fi posibil ca elementul material să fie realizat cu intenţie iar starea de pericol să survină din culpă, nici o infr. dintre cele analizate nu se pliază pe această variantă
-atâta timp cât ncp nu oferă un exemplu de infr de pericol concret sâvârşită cu praeterintenţie, voi reţine ca nu e posibilă la aceste infracţiuni

Totuşi rămân la părerea că varianta ,,c,, e interpretabilă

De unde atatea explicatii academice, mirei? S-a golit tolba... :))

La intentie depasita, art 16 al 5 NCP precizeaza expres "produce un rezultat mai grav". Este vorba despre un rezultat mai grav, nu despre o stare de pericol mai grava. Pararea mea e ca MU are dreptate.

Nu mai stiu ce era la c.

Daca eventual, se produc si anumite rezultate prin aceeasi actiune/inactiune, vom avea concurs ideal, cred ca asa spunea si marian.

Da, varianta c) e interpretabila, dar asta e pararea lui MU. La culpa nu avem premeditare, de asta e greu de acceptat premeditarea la o infr praeterintentionata.
Spre ex, am viol urmat de moartea victimei, dar ceea ce premeditez eu e "violul" - infr intentionata, nu "violul urmat de moartea victimei" - infr praeterintentionata.
Ice Hellene, utilizator
La grila pe proc pen cu incompatibilitatea in revizuire sunt de acord cu MU, pt ca art 64 al 3 NCPP nu distinge, e vb despre orice cale de atac. Mi se pare ok acest argument.
Oricum, grila asta a fost tare bună
O grijă în minus pt examen, dacă vom avea vreo grilă asemănătoare ne-am scos :dance3:
Cristian, am avut dreptate că e otrăvită...
Dar ce nu te omoară, te face mai puternic....hehehe..aici mă încadrez eu după ce am rezistat grilei tale :tease:
Nofacenoname0, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)