avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Imi puteti da exemplu de o infracțiune omisiva la care e posibila praeterintentia, va rog frumos?
Imi puteti da exemplu de o infracțiune omisiva la care e posibila praeterintentia, va rog frumos?

Loviri cauzatoare de moarte prin omisiune (infracţiune omisivă improprie)
Sap o groapă nu foarte adâncă, acceptând ideea că cineva ar putea să cadă în ea şi să se rănească, fără să semnalizez groapa.
Cade unul mai ghinionist şi moare :O
Ţinând cont de toate împrejurările reiese că am acceptat posibilitatea de a cauza suferinţe fizice, iar rezultatul mai grav îmi este imputabil cu titlu de culpă, deoarece n-am prevăzut deşi trebuia şi puteam să prevăd...:fight:
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Mai 2014
Nofacenoname0, utilizator
Multumesc frumos. Eu initial ma gândisem la infractiunra de lipsite de libertate in mod ilegal, savarsita prin omisiune, care a avut ca urmare moartea unei persoane....
elhant a scris:

Multumesc frumos. Eu initial ma gândisem la infractiunra de lipsite de libertate in mod ilegal, savarsita prin omisiune, care a avut ca urmare moartea unei persoane....

Npc
Interesantă asta cu lipsirea de libertate...dar că să intervină moartea persoanei lipsite de libertate trb să mai ai ceva...
Am editat exemplul meu ca să fie mai clar...
Ma gândisem initial la exemplul in care legi o persoana de un copac, si, pe timpul noptii este sfasiat de fiarele sălbatice.
Si aici totusi nu am prevăzuy tezultatul mai grav desi trebuia si puteam sa fac acest lucru (culpa simpla sau neglijența)!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Mai 2014
elhant, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)