avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1150 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Ice Hellene a scris:

Nofacenoname0 a scris:

Păi ,,b,, spune că se urmăreşte dreptul, ceea ce nu-i tocmai exact...aaaa că se urmăresc bunurile ce fac obiectul uzufructului, asta-i cu totul altceva

Nono, asa am gandit si eu initial, dar mi-a dat peste gura art 542 al 1. Ce parere ai?

Mirei, ai dreptate, uzufructuarul e obligat sa plateasca acele rate.

Aşa e...cu siguranţă aşa ar motiva şi comisia de contestaţii de la INM ;) unde-i lege nu-i tocmeală
GB spune doar ab....var c nici vorba sa nu fie buna...dr de uzufruct inceteaza la moartea uzufructuarului chiar si daca a fost constituit pentru o anumita perioada...poate fi cedat intervivos nu si pentru cauza de moarte...altfel nu s-ar mai vedea cald veci nudul proprietar...ar fi NP perpetuu:tooth:
Am mai adresat aceasta grila si altora (persoane f pregatite) si raspunsurile sunt:
a,b
a,c
b. :))))

Una usoara ...da nu-mi pica fisa #-o
Fructele civile incasate anticipat de catre posesor se cuvin acestuia:

a) daca posesia nu s-a exercitat corpore alieno
b) in toate cazurile in care posesorul a fost de buna credinta la data incasarii lor
c) daca buna credinta a posesorului se mentine la data scadentei
Ice Hellene a scris:

Am mai adresat aceasta grila si altora (persoane f pregatite) si raspunsurile sunt:
a,b
a,c
b. :))))

a e sigur ...cesiunea se completeaza cand e cu titlu oneros cu dispozitiile de la vanzare iar cand e cu titlu gratuit cu cele de la donatie...e bun imobil...forma autentica
Eu le dau toate corecte

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)