avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
adica sa faca 2 lucruri in acelasi timp..../,,precum si,,/:)

rasp corect la grila-c
art 43 al 5-,,se majoreaza cu jum,,
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Mai 2014
cristian i, utilizator
pedeapsa amenzii

a.nu poate fi inlocuita cu pedeapsa prestarii unei munci neremunerate in folosul comunitatii
b.poate fi inlocuita cu pedeapsa inchisorii ,cu privire la care se poate dispune amanarea aplicarii pedepsei
c.nu poate fi inlocuita cu pedeapsa inchisorii in toate ipotezele in care condamnatul isi da consimtamantul la prestarea unei munci neremunerate in folosul comunitatii
d.niciuna
cristian i a scris:

pedeapsa amenzii

a.nu poate fi inlocuita cu pedeapsa prestarii unei munci neremunerate in folosul comunitatii
b.poate fi inlocuita cu pedeapsa inchisorii ,cu privire la care se poate dispune amanarea aplicarii pedepsei
c.nu poate fi inlocuita cu pedeapsa inchisorii in toate ipotezele in care condamnatul isi da consimtamantul la prestarea unei munci neremunerate in folosul comunitatii
d.niciuna

c

prin eliminare...dar s-ar putea sa aiba dreptate
a pedeapsa amenzii poate fi inlocuita cu munca neremunerata cand nu poate fi executata din motive neimputabile condamnatului art 64 alin 1..cu exceptia in care munca nu poate fi efectuata din cauza sanatatii...deci nu intotdeauna :-/
b daca a fost inlocuita nu mai poate fi apoi amanata...nu gasesc momentan art. sper sa nu gresesc
c - eu am oroare de in toate cazurile (ipostazele)...art 64 alin 6 ar putea valida raspunsul de la c corect

asta e genul de grila cand nu stii cum sa iei ...dupa regula sau exceptie
mirei2012, utilizator
laser a scris:

cristian i a scris:

Nofacenoname0 a scris:

Dar decizia de a răspunde interogatoriului, fiind un act de dispoziţie, nu trebuie supusă dublei încuviinţări, cea a reprez legal şi cea a instanţei de tutelă?

de la ,,Boroi,,citire....bine e pe vechiul cod ca pe nou n-a mai scris(lipsa cerneala)

interogatoriul este o proba privitoare numai la partile din proces(reclamant,parat,intervenient,chemat in garantie,cel chemat in jud intrucat ar putea pretinde aceleasi dr ca si reclamantul,cel aratat ca titular al dr)

ar putea pers cu cap de ex sa aiba una din calitatile astea?

...................
in privinta incapabililor ....interoogatoriul se poate lua reprezentantilor lor legali,care insa,datorita caracterului personal al acestui mijloc de proba ,nu vor putea fi intrebati decat asupra actelor si faptelor sav de ei in aceasta calitate.

cred ca e de actualitate si pe noul cod

eu zic ca pt pers cu cap de ex restransa e luat interog ca la incapabili ....prin reprezentant.....si nu tr dubla incuviintare deoarece reprezentantul e intreb doar de ,,faptele sav de el in aceasta cal,,

bine Maya cum zici tu......
pt toate fetele :vishenka:

si pt baieti:beer:

ca nu fac discriminare:D

este adevarat ca persoanele lipsite de capacitate de exercitiu sau cu capacitate restransa nu pot raspunde la interogatoriu, intrucat este un act de dispozitie, dar aceasta nu inseamna ca nu vor fi ascultate.in acest sens se aplica art 264 c.civ, care chiar daca este trecut in cod la capitolul despre familie, este aplicabil oricarei cauze cu minori, deoarece textul nu distinge.este normal sa fie ascultate, pentru ca de multe ori reprezentantii lor legali nici nu au cunostinta despre faptele pentru care este luat interogatoriul, singura persoana care poate raspunde fiind minorul.

Reprezentantul legal raspunde la interogatoriu cu privire la actele materiale si faptele savarsite de el.
Am mai spus ...oricum fiecare crede ce vrea...Boroi spune in codul comentat ca interogatoriul nu poate fi luat minorilor fara cap de ex si interzisilor(pg 698 vol I).
Da Mirei, şi eu sunt de părere că minorii de peste 14 ani pot fi interogaţi.

Asta deoarece nu există niciun text de lege care să interzică...
Pentru cei lipsiţi de capacitate de exerciţiu sunt incidente dispoziţiile de la mărturisire, care interzic mărturisirea de către cel lipsit de capacitate şi drept urmare este interzis şi interogatoriul acestor persoane..părerea mea.

La grilă nu ştiu ce să răspund, că e tare interpretabilă varianta c...pe de o parte e bună, pe de alta nu...hai să iau un d
Nofacenoname0, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)