avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
E sigur si b. Amanarea nu e o condamnare. De unde e grila? Sa nu spui MU pt ca el in persoana spune ca e concurs in acest caz si nu pluralitate. Am si eu cartea, verific acum.
cristian i a scris:

mirei2012 a scris:

c

rasp corect c (grila cu pluralit intermediara)

primul term nu poate const in -condamnare pt o infr pt care a intervenit amnistia/prescriptia execut/reabilitarea ori a fost dezincriminata

e ok berea Elena,cafeaua merge dimineata ....:)

nu sunt de acord. 1. in cazul amanarii aplicarii pedepsei nu exista o condamnare. daca nu iti anuleaza sau revoca amanarea aplicarii pedepsei la finele celor doi ani esti considerat ca nu ai nici o condamnare. amanarea aplicarii ped este o pedeapsa si nu o cond si 2. amanarea aplicarii ped produce efecte asemanatoare reabilitarii
Mirei, eu nu cred asta. Ce parte sa se constituie persoana vatamata? Civila? Poate nu a suferit niciun prejudiciu.
Nu sunt de acord cu asta, persoana vatamata are toate drepturile pe latura penala. Am verificat si sunt art luate exact din vechiul cod. Cred ca au omis ca pers vatamata nu mai e parte... Dar sunt obligata sa retin asa, nu am de ales. ;)
Ice Hellene a scris:

E sigur si b. Amanarea nu e o condamnare. De unde e grila? Sa nu spui MU pt ca el in persoana spune ca e concurs in acest caz si nu pluralitate. Am si eu cartea, verific acum.

amanarea nu presupune o solutie de condamnare dar instanta stab o ped(spre deosebire de renuntarea la aplic ped)
iar grila e a lui MU.gr 102 pag 413
Hellene a mai fost dicutia...partea civila are toate drepturile persoanei vatamate.
Este limpede ca persoana vatamata nu mai este parte ...pentru ca asa au dorit nu e nicio greseala

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)