Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
PHS tu pe unde mai umbli ca nu te mai vede omu decat cu portia?
ART. 47
Cererea de recuzare. Condiţii
(1) Cererea de recuzare se poate face verbal în şedinţă sau în scris pentru fiecare judecător în parte, arătându-se cazul de incompatibilitate şi probele de care partea înţelege să se folosească.
(2) Este inadmisibilă cererea în care se invocă alte motive decât cele prevăzute la art. 41 şi 42.
(3) Sunt, de asemenea, inadmisibile cererea de recuzare privitoare la alţi judecători decât cei prevăzuţi la art. 46, precum şi cererea îndreptată împotriva aceluiaşi judecător pentru acelaşi motiv de incompatibilitate.
(4) Nerespectarea condiţiilor prezentului articol atrage inadmisibilitatea cererii de recuzare. În acest caz, inadmisibilitatea se constată chiar de completul în faţa căruia s-a formulat cererea de recuzare, cu participarea judecătorului recuzat.
inadmisibilitatea e doar pt situatiile expres prev.....in rest e decaderea pe motiv de tardivitate(vezi si pag129 B coment)
mirei2012 a scris:
PHS tu pe unde mai umbli ca nu te mai vede omu decat cu portia?
Pierdut în spațiu... am lăsat-o mai moale în ultimul timp cu studiul, spre rușinea mea :(
mirei2012 a scris:
Abtinerea sau recuzarea
a) se solutioneaza de un complet al instantei respective in compunerea caruia nu poate intra judecatorul recuzat sau care a declarat ca se abtine
b) suspenda de drept cauza pana la solutionare
c) se solutioneaza printr-o incheiere care se pronunta in sedinta publica
c
a,nu in toate cazurile,la inadmisibilit acelasi complet
b,nu ,doar abtinerea
am editat la prima ....ca m-ai pacalit:D