cristian i a scris:
da Mirei,eu inteleg cum zici.......numai ca eu(posibil in eroare) vad 2 ipoteze....una aia a ta si cealalta cu uzufructul const pe o perioada care nu are leg cu moartea......oricum mersi pt precizari:kissing:
Mirei si Cristian, e chiar complicata grila asta... mirei, eu nu sunt chiar atat de sigura. Baias zice ca dr de uzufruct se stinge in conditiile prevazute in contractul initial, chiar daca a intervenit cesiunea uzufructului. Noi avem asa:
1. uzufruct pe 30 ani (uzufructuarul initial e obligat timp de 30 ani)
2. cesiunea uzufructului
3. moartea noului uzufructuar.
3 nu apare in contractul originar, deci nu intereseaza. Caracterul viager se raporteaza la uzufructuarul initial, asa cum rezulta si din art 714 al. 4.
Parerea mea corespunde celei lui cristian. Nudul proprietar a incheiat un contract cu A pt 30 ani, iar atata timp cat A traieste, el are dreptul sa primeasca prestatiile promise. A este fideiusor, e tinut sa execute ceea ce B nu poate. Ce vina are saracul nud proprietar? El a incheiat un contract pe 30 de ani cu A, iar acesta din urma e bine, sanatos. :strong:
Eu cred ca dreptul de uzufruct se intoarce in patrimoniul lui A si dureaza pana la implinirea celor 30 de ani (daca nu decedeaza intre timp).
Parerea mea, nu :tomato: