avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Pai tu vrei sa faca PPDD-ul si altii ca ei legi?
Se mai dau si rotunzi adaugand cate o vorba la un art., ca da mai bine, si baga in sedinta o suita de profesori

Ati raspuns bine la grile...bravo =D>
Ultima modificare: Joi, 5 Iunie 2014
mirei2012, utilizator
cristian i a scris:

marian20 a scris:

pe cerere si pe probele care sunt anexate cererii si care o sustin

tu dc ai fi judecator ai solutiona cererea fara sa ceri dosarul ?eu n-as face-o.....

da. la stramutare nu se judeca fondul. daca exista alte probe anexate cererii de stramutare si suficiente nu vad de ce s-ar cere dosarul cauzei
da Mirei dar ca profesor cand te pune lumea sa scrii proiecte tu te dai in figuri cu imputabilitate,antijuridicitate,tipicitate............ in loc sa vorbesti pe romaneste .....ca na .....codul e pt popor nu pt sfera inalta a dreptului.....cum e?
Marian -mi-am dat seama ca nu l-as cere......dc oricum am in cap s-o resping:))
eu mai glumesc.....dar asa e,cum spui tu.........
-dc zice de calitatea partilor merge dar dc invoca impartialitatea din cauza circumstantelor procesului.....tot asa fara dosar le aflii?
oricum eu cred ca oamenii au pus ,,poate ,,pt a evita situatia penibila in care jud vrea sa vada dosarul iar jud de caz ii cere temei legal refuzandu-l ......nu ca mureau de grija jud care analiza stramutarea....,,lasa-l saracul sa rezolve cauza si fara sa mai citeasca dosarul ca oricum are multe,,
dupa incep prof...... stai ca e facultate ca dc leguitorul vroia obligatie bla bla ....:))
cristian i, utilizator
Nu-mi adu aminte...oricum nimeni nu citeste codul dintre cei carora li se aplica...decat dupa...cand devin chiar bunisori :tooth:
Oricum avem parlamentari de toata jena...si multi vorba lui Lapusneanu ;)
Noroc de Halep care ne face sa ne simtim mandri ca suntem romani...Bravo ei
mirei2012, utilizator
cristian i a scris:

da Mirei,eu inteleg cum zici.......numai ca eu(posibil in eroare) vad 2 ipoteze....una aia a ta si cealalta cu uzufructul const pe o perioada care nu are leg cu moartea......oricum mersi pt precizari:kissing:

Mirei si Cristian, e chiar complicata grila asta... mirei, eu nu sunt chiar atat de sigura. Baias zice ca dr de uzufruct se stinge in conditiile prevazute in contractul initial, chiar daca a intervenit cesiunea uzufructului. Noi avem asa:

1. uzufruct pe 30 ani (uzufructuarul initial e obligat timp de 30 ani)
2. cesiunea uzufructului
3. moartea noului uzufructuar.

3 nu apare in contractul originar, deci nu intereseaza. Caracterul viager se raporteaza la uzufructuarul initial, asa cum rezulta si din art 714 al. 4.

Parerea mea corespunde celei lui cristian. Nudul proprietar a incheiat un contract cu A pt 30 ani, iar atata timp cat A traieste, el are dreptul sa primeasca prestatiile promise. A este fideiusor, e tinut sa execute ceea ce B nu poate. Ce vina are saracul nud proprietar? El a incheiat un contract pe 30 de ani cu A, iar acesta din urma e bine, sanatos. :strong:
Eu cred ca dreptul de uzufruct se intoarce in patrimoniul lui A si dureaza pana la implinirea celor 30 de ani (daca nu decedeaza intre timp).

Parerea mea, nu :tomato:
Ice Hellene, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)