Am înţeles ce spui şi consider că ai o părere pertinentă...doar că tu vezi stingerea uzufructului înainte de termen ca pe un avantaj al nudului proprietar...aici nu sunt de acord pt că termenul e şi în favoarea lui...poate nu doreşte să îşi reintregească proprietatea...
Hai să luam varianta când a constituit un uzufruct cu titlu oneros pe un termen de 10 ani. Uzufructuarul cedeaza dr unei alte persoane care decedează dupa doar 1 an...ce te faci dacă uzufructuarul tine neapărat să-i fie respectat termenul din contract? Având în vedere că uzufructuarul iniţial trăieşte bine mersi, oare nu o să invoce el art 714 alin 4 pt a continua uzufructul?
Nono...NP e la impuse ...nu la libere...i se intregeste dreptul volens nolens....ca si cum ar fi murit uzufructuarul initial
Cine sa continue...uzufructuarul initial?...in ce baza ...cum am completat mai inainte...714 alin 4 este pentru cazul in care B supravietuieste termenului nu cand moare inainte.
Ar insemna ca A sa fie titular al unui drept care a fost instrainat...banutii nu i-a luat NP ci uzufructuarul initial
Vorbesc ca o moara hodorogita de 2 zile...sa vezi cand intra Hellene ...iar pe dom procuror am sa-l halesc ca el m-a bagat in disputa asta :P
Deci grila care s-a postat era în acord cu ce spui tu, nu? Partea funny e că ţin minte că am rezolvat o grilă care dădea un răspuns opus...nu ştiu ce să mai cred
Domn procuror iar a aprins fitilul şi s-a tirat..a lăsat să explodeze pe capul nostru..acum priveşte de la distanţă şi se amuză:))
Cesiunea uzufructului a fost introdusa in noul cod...eu nu m-as baza pe raspunsul dintr-o grila
Cred ca zici de grila lui boroi 150 din cartea de reale...unde nu bifeaza c - nu se transmite prin mostenire
Aceeasi grila cu c modificat este si in GR 237 unde bifeaza ca se transmite prin mostenire :-/...si nu bifeaza ca poate forma obiect al urmaririi silite ...si GB bifeaza...naiba mai intelege
Pai daca s-ar transmite prin mostenire..atunci chiar ca nudul proprietar devine NP perpetuu
Ma duc sa ma spal pe cap...poate imi spal un pic si creierul :tooth:
Examen barou
silvianna
Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)