avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Cumpar ncpc , coordonat de dl Gabriel Boroi , carte sau xerox , pentru detalii , discutam in privat ! sporrrr ! :) , sunteti energici nu gluma .....:)
Am înţeles ce spui şi consider că ai o părere pertinentă...doar că tu vezi stingerea uzufructului înainte de termen ca pe un avantaj al nudului proprietar...aici nu sunt de acord pt că termenul e şi în favoarea lui...poate nu doreşte să îşi reintregească proprietatea...

Hai să luam varianta când a constituit un uzufruct cu titlu oneros pe un termen de 10 ani. Uzufructuarul cedeaza dr unei alte persoane care decedează dupa doar 1 an...ce te faci dacă uzufructuarul tine neapărat să-i fie respectat termenul din contract? Având în vedere că uzufructuarul iniţial trăieşte bine mersi, oare nu o să invoce el art 714 alin 4 pt a continua uzufructul?
Ultima modificare: Vineri, 6 Iunie 2014
Nofacenoname0, utilizator
Nono...NP e la impuse ...nu la libere...i se intregeste dreptul volens nolens....ca si cum ar fi murit uzufructuarul initial
Cine sa continue...uzufructuarul initial?...in ce baza ...cum am completat mai inainte...714 alin 4 este pentru cazul in care B supravietuieste termenului nu cand moare inainte.
Ar insemna ca A sa fie titular al unui drept care a fost instrainat...banutii nu i-a luat NP ci uzufructuarul initial

Vorbesc ca o moara hodorogita de 2 zile...sa vezi cand intra Hellene ...iar pe dom procuror am sa-l halesc ca el m-a bagat in disputa asta :P
mirei2012, utilizator
Deci grila care s-a postat era în acord cu ce spui tu, nu? Partea funny e că ţin minte că am rezolvat o grilă care dădea un răspuns opus...nu ştiu ce să mai cred

Domn procuror iar a aprins fitilul şi s-a tirat..a lăsat să explodeze pe capul nostru..acum priveşte de la distanţă şi se amuză:))
Cesiunea uzufructului a fost introdusa in noul cod...eu nu m-as baza pe raspunsul dintr-o grila
Cred ca zici de grila lui boroi 150 din cartea de reale...unde nu bifeaza c - nu se transmite prin mostenire
Aceeasi grila cu c modificat este si in GR 237 unde bifeaza ca se transmite prin mostenire :-/...si nu bifeaza ca poate forma obiect al urmaririi silite ...si GB bifeaza...naiba mai intelege
Pai daca s-ar transmite prin mostenire..atunci chiar ca nudul proprietar devine NP perpetuu

Ma duc sa ma spal pe cap...poate imi spal un pic si creierul :tooth:
mirei2012, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)