avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Nono, nu e mai privilegiat cesionarul unui uzufruct decat uzufructuarul initial
daca uzufructuarul initial moare, dr sau de uzufruct nu se transmite mostenitorilor sai
daca cesionarul uzufructului moare, la fel, dreptul de uzufruct nu se transmite mostenitorilor sai
eu una n am auzit pana in prezent de mostenirea unui uzufruct, nici in practica la notariat n am intalnit asa ceva ever
art 714 al 3 zice ca uzufructuarului i se aplica dispozitiile de la fideiusiune, daca cesionarul nu si executa obligatiile fata de nudul proprietar,atunci uzufructuarul initial e tinut sa le execute deoarece actul initial dintre nudul propr si uzufructuarul initial nu e desfiintat

Anamelia a scris:

Nono, nu e mai privilegiat cesionarul unui uzufruct decat uzufructuarul initial
daca uzufructuarul initial moare, dr sau de uzufruct nu se transmite mostenitorilor sai
daca cesionarul uzufructului moare, la fel, dreptul de uzufruct nu se transmite mostenitorilor sai
eu una n am auzit pana in prezent de mostenirea unui uzufruct, nici in practica la notariat n am intalnit asa ceva ever
art 714 al 3 zice ca uzufructuarului i se aplica dispozitiile de la fideiusiune, daca cesionarul nu si executa obligatiile fata de nudul proprietar,atunci uzufructuarul initial e tinut sa le execute deoarece actul initial dintre nudul propr si uzufructuarul initial nu e desfiintat

Uzufructul este intransmisibil prin acte mortis causa(incesibil), insa dreptul de uzufruct se poate constitui si prin acte mortis causa,testatorul dispune printr-un legat instituirea unui drept de uzufruct universal,cu titlu universal,cu titlu particular in favoarea unei persoane
Anamelia tu susţii că la moartea uzufructuarului cesionar, uzufructul va produce efecte în continuare între nudul proprietar şi uzufructuarul iniţial, nu? E posibilă şi varianta asta...doar că eu aş opta pentru cealaltă de care am vorbit...nu bag mâna în foc că e aşa cum zic eu

Mirei, m-ai ameţit, ba zici că uzufructu continuă, ba zici că încetează....dacă moare B(uzufructuarul cesionar) între cine mai continuă uzufructul? Între nudul proprietar şi A(uzufructuarul iniţial) sau între nudul proprietar şi moştenitorii lui B?

PS stai nu mă felicita că încă nu ştiu notele:P
Ultima modificare: Vineri, 6 Iunie 2014
Nofacenoname0, utilizator
Pârâtul trb să solicite cheltuieli de judecată prin cerere reconvenţională, sau poate şi prin întâmpinare?
prin intampinare stiu eu
da, eu asta sustin,ca uzufructu nu se stinge la moartea cesionarului
@ Catalin, da,uzufructu se poate constitui prin testament de ex, dar nu se poate transmite prin mostenire, nu poti mosteni dreptul de uzufruct al defunctului
cum sa mostenesti posesia si folosinta cuiva asupra unui bun?

Nofacenoname0 a scris:

Pârâtul trb să solicite cheltuieli de judecată prin cerere reconvenţională, sau poate şi prin întâmpinare?

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)