Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
tedddybear a scris:
tedddybear a scris:
prin incheierea unui contract de vanzare cumparare:
a) se realizeaza o subrogatie reala cu titlu universal
b) se realizeaza o transmisiune cu titlu particular
c) se realizeaza o subrogatie reala cu titlu particular
rasp corect a, b
De ce naiba e cu titlu universal...nu pricep veci
prin intampinare stiu eu
da, eu asta sustin,ca uzufructu nu se stinge la moartea cesionarului
@ Catalin, da,uzufructu se poate constitui prin testament de ex, dar nu se poate transmite prin mostenire, nu poti mosteni dreptul de uzufruct al defunctului
cum sa mostenesti posesia si folosinta cuiva asupra unui bun?
Nofacenoname0 a scris:
Pârâtul trb să solicite cheltuieli de judecată prin cerere reconvenţională, sau poate şi prin întâmpinare?
marian, inteleg ca esti de acord cu ceea ce am spus eu. E greu sa mergem pe drumul asta pt ca nu avem nicio parere doctrinara si nici legea nu transeaza expres problema. Eu cred ca prin faptul ca se transmite la mostenitorii cesionarului, nu se incalca aspectul viager impus de lege. Ne-am lungit cam mult, asta sunt optiunile, fiecare merge pe ceea ce i se pare cel mai oportun. :)
Ovidiu, mie imi place lumina lunii, m-am nascut seara, asta e, mi-a fost predestinat... :))))
Interesanta grila cu subrogatia cu titlul universal, trebuie sa ma documentez pt ca nu mi-e familiara problema... :hammer:
Ceea ce am citit intr-un mod rapid, explica oarecum: a) e corect pt ca se inlocuieste o valoare din patrimoniu, cu o alta valoare, indiferent de individualitatea bunului. Spre ex, inlocuiesc 500 milioane lei (pretul) cu bunul (care are o valoare de circulatie de 600 milioane lei), deci e vb despre valoarea lui inauntrul patrimoniului.
c) e o situatie care intervine in situatii de exceptie, expres prevazute de lege, ceeea ce nu e cazul vanzarii.
b) evident e corect pt ca avem transmiterea unui bun privit in individualitatea lui, ceea ce e corect.