avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Dacă mă gândesc mai bine, continuarea uzufructului între uzufructuarul iniţial şi nudul proprietar pare din ce în ce mai plauzibilă...până la urmă art 714 alin 4 a fost stipulat în favoarea nudului proprietar.

Logica ar fi că de vreme ce nudul proprietar a constituit uzufructul pe un anumit termen sau în considerarea vieţii uzufructuarului iniţial, nu ar fi corect faţă de el ca uzufructul să înceteze la un alt termen/altă înmormântare...practic termenul este stipulat şi în favoarea lui, deci nu i se poate aduce atingere ca urmare a cesiunii...

Plus că uzufructuarul iniţial garantează pt obligaţiile cesionarului, deci când cel din urmă crapă, uzufructuarul iniţial este ţinut de uzufruct...ceva de genul ,,nici moartea nu-i va despărţi,,

Înclin să-i dau dreptate Anameliei...ce mă seacă doctrina asta că nu zice nimic..astea sunt chestii care ar trebui interpretate...dar ei se mulţumesc să reitereze articolele din cod în comentariile lui peşte#-o
mirei2012 a scris:

Nono ...nu esti atent....714(4) spune dupa cesiune continua in patrimoniul lui B...dar la moartea uzufructuarului ca e cesionarul sau uzufructuarul initial...se stinge.

Dupa cesiune uzufructul lui B trebuie considerat un uzufruct normal...cu termen sau viager.
Mai mult de atat nu stiu sa explic....unde am explicat dimineata este mai pe larg si zic eu ca se intelege.

Sub nicio forma nu ma poate convinge cineva ca se poate mosteni...este viager ...dispozitia este imperativa...datorita mai multor articole ce nu le mai reiau aici.

Aaaa, deci şi tu eşti fană opiniei cf căreia uzufructul continuă între nudul proprietar şi uzufructuarul iniţial...de ce nu zici aşa?
Eu zic ca curg doua termene in paralel...viata uzufructuarului initial si termenul uzufructului stabilit de nudul proprietar si A...si B ramane cu uzufructul pana la implinirea unuia di astea doua momente finale....dar aici ne despartim...daca B moare inainte de termen si inainte de A...uzufructul lui B se stinge la moartea lui 746 alin 2.

A este fideiusor numai pentru obligatii...dreptul nu se reintoarce in patrimoniul lui A...A nemaifiind parte in conventia de uzufruct....este doar fideiusor si dreptul din conventie dureaza cat timp acesta traieste daca nu se intampla celelelate cazuri (se implineste termenul sau moare B).
Ma gandesc ca nu o scoatem la capat...sa dea domnul sa fim printre cei 200 si prima intrebare asta va fi...poate imi da cineva peste bot sau imi da dreptate.

Ultima modificare: Vineri, 6 Iunie 2014
mirei2012, utilizator
Mirei, mă omori :strambatura:
Tu zici că la moartea lui B(cesionarul) uzufructul lui încetează..să înţeleg că e vorba de 2 uzufructuri (sau uzufructe?:))) şi unul încetează iar altul nu? Să mor eu dacă înţeleg ce spui..cred că de la atâta medicină legală am pierdut contactul cu dreptul#-o
mirei, gandeste te, de ce se stinge uzufructul lui B la moartea uzufructuarului A, si nu la implinirea termenului? daca e cesiune si B a cumparat dr de la A

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)