avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Nofacenoname0 a scris:

Cum e cu circumstanţele alea personale care ,,se convertesc,, în reale? În ce condiţii se pot converti? Că văd că U nu explică deloc...

Mai, copii, dar ce chef de glume aveti... Eu vreau roba, Nono, m-a cucerit! Doar ca o voi asorta la niste slapi... :))

Sfatul meu e sa nu te complici, citeste art 50 din cod si interpreteaza-l. Le putem asemana cu niste prezumtii diferite, care pot fi rasturnate: cele personale nu se rasfrang, iar cele reale da. Nu e o exprimare f ok, dar am vrut sa subliniez diferenta.
Mirei, zi-mi te rog pe unde găsesc articolul ăla care zice că dr de retenţie nu e aplicabil când bunul e frugifer...eu nu-l găsesc:-/

Hellene, păi cum să nu mă complic, când ştiu că aia de la inm de abia aşteaptă să ne prindă cu ceva neclar...U zice că circ. personale devin reale când au fost prevăzute sau cunoscute...ceea ce practic anihilează diferenţierea lor:sorry:
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iunie 2014
Nofacenoname0, utilizator
mirei2012 a scris:

Nofacenoname0 a scris:

Păi ai o infracţiune săvârşită după rămânerea def a unei hotărâri pt o altă infracţiune....deci în total 2. Apoi pt prima infracţiune se desfiinţează hotărârea definitivă şi se dă o altă hotărâre, la o dată ulterioară săvârşirii celei de-a doua...deci nu mai e posibilă recidiva, ai concurs

Pai da o alta hotarare si normal ca ar indeplini conditiile de la concurs...dar poate il achita in urma contestatiei in anulare

mirei, e vb despre condamnare. Daca ii da achitare e infr unica/concurs (cand erau mai multe infr cu care venea in concurs infr din hot anulata/desfiintata)
art 566 alin 7

Asa ziceam si eu Hellene...ma incurca UNA...pusa acolo de aiurea...
In fapt prin noua hotarare data in urma caii extraordinare il salveaza de la recidiva...e si asta o tactica ;)
mirei2012, utilizator
ART. 50
Circumstanţe personale şi reale
(1) Circumstanţele privitoare la persoana autorului sau a unui participant nu se răsfrâng asupra celorlalţi.
(2) Circumstanţele privitoare la faptă se răsfrâng asupra autorului şi a participanţilor numai în măsura în care aceştia le-au cunoscut sau le-au prevăzut.

-eu cred ca nu zice bine MU cu convertitul(facem abstractie de ce am spus anterior ca eram ,,posedat,,de logica MU)
-din moment ce codul zice clar ,,nu se rasfrang,,nu poti tu ,,MU,,sa le convertesti sa agravezi raspunderea infractorului
-Mirei cred ca MU nu a luat in calcul achitarea,a mers doar pe rejudecare.....
cristian i, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)