avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
X il injunghie pe Y cu lovituri de cutit in zone vitale. Y cade la pamant si isi pierde cunostinta. Z care era impreuna cu X hotaraste sa ii aplice victimei multiple lovituri in cap si in abdomen cu picioarele . Ulterior Y decedeaza datorita ranilor provocate de cutit.
Incadrati faptele lui X si Z.
cristian i a scris:

la legea mai fav dupa MU era un fel de ,,bufet suedez,,lua fiecare hot ce era mai gustos.au stat aia pe gandur si au zis....... tot mai bine in restaurantul comunist,vrei friptura iti dam si peste,vrei ciorba iti dam si peste,toate la pachet cu peste.....
asa si acum,alegi lg dupa limitele de ped ....restul vin la pachet:D

Nicio masă fără peşte!:))
Am gasit speta cu tigaia:

X muncitor cu orar fix in fiecare luni pleaca de acasa la ora 8. Y dupa urmariri de-alungul a 6 luni decide sa dea spargerea.
Bun si facut isi fabrica o cheie mincinoasa si se pregateste ca in lunea urmatoare sa-l usureze pe X de cateva lucrusoare.
X in lunea cu pricina are zi libera si ramane acasa.
Pe la ora 9 Y se pune sa deschida usa insa cheia nu se potrivea prea bine si in timp ce el incerca sa deschida usa X isi da seama ca va fi victima unui furt ia o tigaie din bucatarie si loveste usa cu putere.
Y surprins in flagrant si cu emotii cum era se sperie face un infarct si moare la usa lui X.
Incadrati fapta lui Y.
mirei2012 a scris:

Ice Hellene a scris:

nono, esti in asentimentul meu, dar nu asta e solutia, ci ucidere din culpa... :O

Eu la ambele as zice ucidere din culpa.
Un exemplu asemanator cu tigaia....un sofer face o manevra brusca si sperie un biciclist care cade si moare

Dar nu se aseamănă...la tigaie de ce nu e legitimă apărare?
Ice Hellene a scris:

X il injunghie pe Y cu lovituri de cutit in zone vitale. Y cade la pamant si isi pierde cunostinta. Z care era impreuna cu X hotaraste sa ii aplice victimei multiple lovituri in cap si in abdomen cu picioarele . Ulterior Y decedeaza datorita ranilor provocate de cutit.
Incadrati faptele lui X si Z.

Z nu avea de unde să ştie care lovituri vor fi fatale, deci e la fel de pătat ca şi X. Omor în calitate de autori, separat, ca nu prea pare să fi fost vreo legătură subiectivă între ei..

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)