avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Haideţi cu răspunsuri şi argumente că trb să mă duc la nani :clapping:
Nofacenoname0 a scris:

mirei2012 a scris:

Ice Hellene a scris:

nono, esti in asentimentul meu, dar nu asta e solutia, ci ucidere din culpa... :O

Eu la ambele as zice ucidere din culpa.
Un exemplu asemanator cu tigaia....un sofer face o manevra brusca si sperie un biciclist care cade si moare

Dar nu se aseamănă...la tigaie de ce nu e legitimă apărare?

Pai omu poate a gresit usa...intre hot si proprietar exista un obstacol...pericolul nu era imediat
Nono, astea sunt spete vechi, dezbatute pagini intregi... :)

La tigaie ceva de genul: era constient ca va provoca un soc psihic lui Y, ca murea sau ca traia intentia era sa-l sperie de moarte nu doar sa-l faca atent.

La speta cu loviturile: X omor in forma consumata, Z tentativa de omor, avem solutie si a ICCJ.

Eu nu pot fi de acord cu uciderea din culpa in veci... :)
Ultima modificare: Joi, 12 Iunie 2014
Ice Hellene, utilizator
Ice Hellene a scris:

X il injunghie pe Y cu lovituri de cutit in zone vitale. Y cade la pamant si isi pierde cunostinta. Z care era impreuna cu X hotaraste sa ii aplice victimei multiple lovituri in cap si in abdomen cu picioarele . Ulterior Y decedeaza datorita ranilor provocate de cutit.
Incadrati faptele lui X si Z.

X omor...Y loviri si alte violente
Adevarat tentativa la Z ca il loveste in cap si abdomen
mirei2012, utilizator
Pai omu poate a gresit usa...intre hot si proprietar exista un obstacol...pericolul nu era imediat

Corect, are sens ce spui....ok eliminăm legitima apărare, dar cum rămâne cu vinovăţia? Cine ar fi putut prevedea că de la un simplu zgomot ăla va crăpa? Eu nu văd vreo culpă aici...

Hellene, noi suntem generaţia U, dezbatem într-o pagină câţi alţii în 10;)
Nofacenoname0, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)