Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Mirei, în cartea mea zice că la dol împrejurarea nu trb neapărat să fie esenţială. Apoi la grilă ia corectă varianta în care spune că există dol şi atunci când nu a fost esenţială. Deci grila e în acord cu teoria...de la atâta învăţat cred că vezi rău:))
Anamelia, e posibil să se reţină şi recidiva, dacă infracţiunea care a atras anularea se judecase definitiv înaintea celei pt care s-a dispus liberarea.
asta pt care s a dispus liberarea ar trebui comisa dupa ce s a judecat cealalta, asa ar fi al 2 lea termen, dar, odata condamnat la inchisoare pt prima, si apoi condamnat la inchisoare pt a 2 a, nu vad cum ar putea fi liberat din a 2 a si apoi prima sa atraga anularea
deci, chiar nu pricep
mi am facut o cafea, doar doar deschid ochii mai bine
Nono tu te uiti la dol prin reticenta (gasesti la structura dolului)...sau la dolul in general...ca el la dolul prin reticenta spune ca eroarea trebuie sa fie esentiala...am si institutii e la fel la ”notiune” nu trebuie esentiala