avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
cristian i a scris:

instanta de judecata

a.se poate pronunta din oficiu cu privire la restituirea bunului sustras persoanei vatamate ,chiar dc nu exista constituire de parte civila in cauza penala
b.va respinge actiunea civila ca neintemeiata ,dc persoana vatamata nu indica in declaratia de constituire ca parte civila natura si intinderea prejudiciului
c.poate dispune ,din oficiu anularea unei tranzactii comerciale ,in cazul in care obiectul dosarului il constituie infractiunile de inselaciune in conventii si fals material in inscrisuri sub semnatura privata

A
b-cred că-i inadmisibilă
c-doar anularea înscrisului
cristian i a scris:

instanta de judecata

a.se poate pronunta din oficiu cu privire la restituirea bunului sustras persoanei vatamate ,chiar dc nu exista constituire de parte civila in cauza penala
b.va respinge actiunea civila ca neintemeiata ,dc persoana vatamata nu indica in declaratia de constituire ca parte civila natura si intinderea prejudiciului
c.poate dispune ,din oficiu anularea unei tranzactii comerciale ,in cazul in care obiectul dosarului il constituie infractiunile de inselaciune in conventii si fals material in inscrisuri sub semnatura privata

ab

rasp barem -a

MU

la c -instanta are obligatia de a se pronunta din oficiu numai cu privire la desfiintarea unui inscris fals(instrumentum) ,iar nu si cu privire la anularea tranzactiei comerciale(negotium)
la b-nu se poate aprecia ca exista o exercitare legala a actiunii civile in procesul penal si ,pe cale de consecinta ,instanta nu poate pronunta o hotarare de respingere a actiunii civile,care intrand in puterea lucrului judecat,conduce la imposibilitatea exercitarii dr de optiune(electa una via)
la a-este corect ,instanta TREBUIND sa se pronunte din oficiu cu privire la restituirea bunului sustras ,chiar si in lipsa unei declaratii de constituire ca parte civila

-ce mai intriga pe mine e ca la var ,,a,,are ,,se POATE pronunta din oficiu.....,,si la raspuns o da cu trebuie
eu nu am luat ,,a,, tocmai din cauza lui ,,se poate,,
-rar explica o grila si atunci iti dai seama ca asteapta sa fii riguros in logica juridica dar el iti face o ipoteza aiurea.....X-(
Eu din felul în care e formulată grila am interpretat acel ,,poate,, nu în sensul ,,că are facultatea/opţiunea,, ci în sensu că-i ,,stă în putere,, judecătorului...eterna problemă cu sensurile lui ,,poate,,:tooth:
Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2014
Nofacenoname0, utilizator
Dubioasa...as fi curioasa ce zice instanta...codul nu spune cum se sanctioneza nedeclararea elementelor obligatorii ci doar ca trebuie sa se indrepte la instanta civila...poate inadmisibila...dar nu sunt sigura

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)