avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Multumesc pentru promptitudinea raspunsului. Cu permisiunea dumneavoastra, v-as ruga, in eventualitatea in care aveti amabilitatea sa imi raspundeti, sa imi expuneti experienta dumneavoastra raportata la procedura de inscriere, intrucat la acest moment sunt putin contrariat de procedura de inscriere, mai exact de procedura de inregistrare a cererii, implicit a intregului dosar. In concret, din practica instantelor si nu numai a instantelor (vorbesc prin prisma profesiei pe care o exercit - avocat de 8 ani), facand referire in general la procedura de inregistrare a oricarui document la orice institutie publica sau privata, petentul este indreptatit sa primeasca o viza de depunere a cererii (dosarului). Desi am solicitat instantei la care am depus cererea o dovada a depunerii (o stampila a institutiei sau un numar de inregistrare), mi s-a declarat cu nonsalanta si, in opinia mea, nejustificat, ca nu se elibereaza astfel de dovezi. Mi s-a spus ca procedura nu prevede asa ceva si ca ei nu au nici o obligatie in acest sens. Am incercat sa le explic ca nu este normal sa se procedeze in acest fel (este evident ca eu acum nu am nici o dovada ca m-am inscris, iar in cazul in care pana la 22 iulie nu mi se raspunde sau nu pot verifica daca intr-adevar dosarul meu a fost inregistrat, singura solutie este sa reconstitui dosarul, fiindca nu am nici o dovada ca am depus dosarul) si ca este normal sa avem si noi o dovada asupra depunerii dosarului, cu atat mai mult cu cat inscrierea este afectata unui termen, iar depasirea termenului atrage imposibilitatea de a sustine concursul. Evident, raspunsul a fost acelasi, "ne pare rau dar nu va putem da nici o viza de depunere, dl. avocat." Evident ca am fost obligat de imprejurari sa accept depunerea dosarului in acele conditii (desi aveam serioase rezerve), intrucat era singura zi in care putem face acest demers, (motive personale). Ei bine, dumneavoastra ce ati experimentat? Procedura este similara si in cazul dumneavoastra sau ati primit numar de inregistrare si dovada aferenta de depunere a dosarului?
Pentru mai multa siguranta,am sa contactez si INM-ul sau CSM-ul fiindca nu imi pot asuma nici un risc.

Multumesc.
Astept cu interes raspunsul dumneavoastra.
Pot sa va spun din prisma experientei mele: la Parchetul unde m-am inscris eu, mi s-a eliberat un mic bonulet, cu numar de inregistrare, dovada depunerii dosarului. Dar, cunosc situatii cand s-au inscris persoane la Tribunal/e si nu li s-a eliberat o astfel de dovada, desi au cerut-o. Nu stiu de ce, normal ar fi sa fie o practica general valabila si pentru Parchete si pentru Instantele respective (majusculele sunt folosite pentru a scoate in evidenta institutia). Daca aveti dosarul intocmit cum trebuie, nu ar trebui sa va faceti griji. In mod normal, nu se pierde niciun dosar, din toate dosarele primite. Desigur, exista si exceptii, dar cum eu, in general, sunt o persoana optimista, nu vad partea goala a paharului in primul rand, niciodata. Fireste, nu este vorba de mine, fiecare are individualitatea lui, si in mod sigur, daca as fi fost in situatia dvs. as fi facut si alte demersuri pentru a ma convinge cu siguranta ca nu imi este afectata in niciun caz participarea la concurs, din cauza acestei mici ,,scapari,,, sa o denumim.:)
ªi eu m-am mirat că nu se eliberează o dovadă de înscriere...ba am fost chiar dojenit când am îndrăznit să cer aşa ceva. Eu la înscriere am avut senzaţia că-s un personaj de prin romanele lui Kafka...dar aşa-i în România...logica, normalitatea şi bunul simţ reprezintă un lux.
Mie mi-au facut copie la chitanta de plata a taxei si pe ea mi-au scris un nr. (am depus la tribunal).
E ceva iesit din comun sa nu primesti o dovada...
Ce retineti la urmatoarea speta ca posibila:
1. Legitima aparare
2. Starea de necesitate

X e atacat pe strada de Y, un schizofrenic, iar in incercarea de a se aparara X il impinge pe Y, care cade cu tampla de bordura si decedeaza.
Orice persona ar fi inteles ca Y e bolnav psihic, deci iresponsabil.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)