avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
tedddybear a scris:

mirei2012 a scris:

Pai varianta b vorbeste de complcitatea materiala...pune la dispozitia altuia un instrument...complicitatea morala este caracterizata de incurajari...cum il incurajeaza ca ii face rost de sa spunem o cheie falsa iar autorul se duce cu 2 sarme si rezolva incuietoarea

citeste la pag 168 daca ai MU

Ca exceptie Elena...noi ne referim strict la grila...care i-a pus la dipozitie un instrument...MU vorbeste de o insistenta (ajutorul cu diferite bunuri) a complicelui care ii confera autorului suportul psihic...il cam impinge sa savarseasca infractiunea dar nu pot fi considerate acte de instigare

mirei2012 a scris:

tedddybear a scris:

mirei2012 a scris:

Pai varianta b vorbeste de complcitatea materiala...pune la dispozitia altuia un instrument...complicitatea morala este caracterizata de incurajari...cum il incurajeaza ca ii face rost de sa spunem o cheie falsa iar autorul se duce cu 2 sarme si rezolva incuietoarea

citeste la pag 168 daca ai MU

Ca exceptie Elena...noi ne referim strict la grila...care i-a pus la dipozitie un instrument...MU vorbeste de o insistenta (ajutorul cu diferite bunuri) a complicelui care ii confera autorului suportul psihic...il cam impinge sa savarseasca infractiunea dar nu pot fi considerate acte de instigare

sunt pierduta :((
mie nici cu cartea in mana nu imi ies anumite grile
Ultima modificare: Duminică, 3 August 2014
tedddybear, utilizator
Nu esti singura ...eu am art 51 alin 7 care desi mi-a fost explicat odata si il pricepusem acum ma uit ca curca-n lemne la el :-/

Acuma nu stiu daca complicitatea este posibila la toate infractiunile ma gandeam la constituirea unui grup organizat unde nu cred sa fie posibila...grila oricum e ciudata rau
Ultima modificare: Duminică, 3 August 2014
mirei2012, utilizator
art 21 alin 2 Cp tr ca inculpatul sa fie functionar public?
salut:coffee:

ART. 69
Degradarea militară
(1) Pedeapsa complementară a degradării militare constă în pierderea gradului şi a dreptului de a purta uniformă de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.
(2) Degradarea militară se aplică în mod obligatoriu condamnaţilor militari în activitate, în rezervă sau în retragere, dacă pedeapsa principală aplicată este închisoarea mai mare de 10 ani sau detenţiunea pe viaţă.
(3) Degradarea militară poate fi aplicată condamnaţilor militari în activitate, în rezervă sau în retragere pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, dacă pedeapsa principală aplicată este închisoarea de cel puţin 5 ani şi de cel mult 10 ani.

Mirei

pe art 69 ai postat o grila....la care eu am spus prostii....scuze....

dc instanta stab o ped cu inchisoarea de cel putin 5 ani si de cel mult 10 ani pt o infr sav din culpa,nu se va putea aplica ped complementara a degradarii militare
MU pag 206

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)