avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
rasp barem b

MU
numai rasp de la lit b este corect ,intrucat forma agravata a talhariei presupune ca aceasta sa fi produs cu intentie indirecta ori praeterintentie cel putin una dintre urmarile prev de art 194.

ART. 234
Tâlhăria calificată
(1) Tâlhăria săvârşită în următoarele împrejurări:
a) prin folosirea unei arme ori substanţe explozive, narcotice sau paralizante;
b) prin simularea de calităţi oficiale;
c) de o persoană mascată, deghizată sau travestită;
d) în timpul nopţii;
e) într-un mijloc de transport sau asupra unui mijloc de transport;
f) prin violare de domiciliu sau sediu profesional,
se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(2) Tâlhăria săvârşită în condiţiile art. 229 alin. (3) se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.
(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează tâlhăria care a avut ca urmare vătămarea corporală.

eu cred ca el zice de ultimul alin(3)
cristian i a scris:

rasp barem b

MU
numai rasp de la lit b este corect ,intrucat forma agravata a talhariei presupune ca aceasta sa fi produs cu intentie indirecta ori praeterintentie cel putin una dintre urmarile prev de art 194.

ART. 234
Tâlhăria calificată
(1) Tâlhăria săvârşită în următoarele împrejurări:
a) prin folosirea unei arme ori substanţe explozive, narcotice sau paralizante;
b) prin simularea de calităţi oficiale;
c) de o persoană mascată, deghizată sau travestită;
d) în timpul nopţii;
e) într-un mijloc de transport sau asupra unui mijloc de transport;
f) prin violare de domiciliu sau sediu profesional,
se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(2) Tâlhăria săvârşită în condiţiile art. 229 alin. (3) se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.
(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează tâlhăria care a avut ca urmare vătămarea corporală.

eu cred ca el zice de ultimul alin(3)

dar la alin 3 se produce praeterintentionat vatamarea corporala, daca se produce cu intentie atunci se va retine concurs.
mai rau e ca la pag 231 zice ca la varianta,,a,,

dc faptuitorul a actionat cu intentia (nu zice de care intentie,deci si indirecta) de a provoca victimei .....................se va retine concursul..........:-/
dc nu argumenta la sf as fi zis ca e o eroare de tipar...
iar alin 3 are urmarea din culpa(vatamarea) nu poate fi cu int indirecta....
fapta unei persoane care instiga un director de spital la aoptarea unui comportament abuziz referitor la achizitionarea de aparatura medicala ,urmata de indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu de catre director ,din neglijenta ,ce are ca urmare producerea unei tulburari insemnate activitatii spitalului

a.atrage raspunderea penala a instigatorului pt infr de neglijenta in serviciu
b.nu poate atrage raspunderea penala pt instigare la abuz in serviciu
c.constituie participatie improprie la infr de neglijenta in serviciu
cristian i a scris:

fapta unei persoane care instiga un director de spital la aoptarea unui comportament abuziz referitor la achizitionarea de aparatura medicala ,urmata de indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu de catre director ,din neglijenta ,ce are ca urmare producerea unei tulburari insemnate activitatii spitalului

a.atrage raspunderea penala a instigatorului pt infr de neglijenta in serviciu
b.nu poate atrage raspunderea penala pt instigare la abuz in serviciu
c.constituie participatie improprie la infr de neglijenta in serviciu

a,c

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)