avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
tedddybear a scris:

fereasca Domnul. pai daca r fi asa cum spui tu pot sa iti taie aia si o mana daca te lasa in viata sa salveze pe altul.
cel cu apendicita ramane cu o infirmitate. ori medicul o sa rasp pt vatamare corporala( poate chiar f agravata. )
nu pot sa fiu de acord nici intr-o suta de ani sa iei un pacient sanatos sa il jumulesti pt a salva pe altul bolnav. sub nici o forma. pot sa ma contrazica o suta de autori.
una e cand suntem 3 in barca si il mancam pe unu sa scapam cu viata si alta e cand fara temei, te duci la spital si vi fara rinichi, dar in viata, pt ca a trebuit sa fie salvat altul. condoleante familiei ce sa zic. dar de corpul meu dispun si si eventual daca sunt in moarte clinica cei apropiati.

speta e putin mai atipica fiindca exista legea aceea cu prelevarea de organe prin care se arata ca este necesar consimtamantul expres al celui de la care se preleveaza si plus alte formalitati... si in caz contrar ar fi fapta penala
Adi, ma sperii... :)) Sper sa nu nimeresc vreodata un dr care sa faca asa... :D

Pai, daca am vreo 10 pacienti de la un accident care sunt pe moarte si am nevoie de 10 rinichi, merg in sala de asteptare, iau 10 oameni la intamplare, ii anesteziez fara consimtamantul lor si le iau rinichii, ca doar sunt in stare de necesitate.

Pacientul cu apendicita e in imposibilitate de a-si exprima vointa. Se trezeste saracul fara un rinichi, pt ca a vrut dr sa salveze pe nu stiu cine... Tie ti s-ar parea normal sa te trezesti fara un rinichi sau fara vedere la un ochi (iti ia corneea) sau mai stiu eu ce?
Teddy, pruncuciderea e o varianta atenuata a violentei in familie (omor), pt care tb indeplinite conditii:sa fie mama, sa fie in stare de tulburare etc. Cel care ajuta, nu indeplineste niciuna din aceste conditii, asa ca va rasp pt complicitate la violenta in fam (omor).
pe regulile generale par a fi indeplinite conditiile starii de necesitate, dar se incalca dispoztiile legii speciale care prevede
Sancţiuni
ART. 154
Organizarea şi efectuarea prelevarii de organe, tesuturi şi/sau celule de origine umană, în scopul transplantului, în alte condiţii decât cele prevăzute de prezentul titlu, constituie infracţiune şi se pedepseşte conform legii penale.
ART. 155
Prelevarea sau transplanul de organe şi/sau tesuturi şi/sau celule de origine umană fără consimţământ dat în condiţiile prezentului titlu constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 7 ani.

Ice Hellene a scris:

Teddy, pruncuciderea e o varianta atenuata a violentei in familie (omor), pt care tb indeplinite conditii:sa fie mama, sa fie in stare de tulburare etc. Cel care ajuta, nu indeplineste niciuna din aceste conditii, asa ca va rasp pt complicitate la violenta in fam (omor).

daca e membru de familie cu nou-nascutul, dar daca nu e, atunci e complicitate la omor
Ultima modificare: Miercuri, 6 August 2014
adi_09, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)