avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
saandyf a scris:

ms Adi. Si eu cred ca e made a M.U....

Pentru explicatia ta de la 1 esti sigur ca asa e? Respectiv, chiar daca faptuitorul isi da seama sau nu...se retine cauza justificativa? Cum ramane cu explicatia lui M.U. din manual la pagina 59 ca , pentru a se retine existenta unei cauze justificative faptuitorul trebuie sa fi constientizat ca actioneaza astfel? Trebuie sa si dea seama ca actioneaza in stare de necesitate dar nu musai sa si dea seama de urmarile mai grave? Le am bulversat, gata ;)

La grila cu medicul nu raspunzi?

Eu zica ca daca nu se produc urmari vadit mai grave ne aflam sub spectrul starii de necesitate.

[Va rugam citati mai cu mila. Ideal ar fi sa lasati in text doar partea de mesaj careia ii raspundeti. Multumim]
Ultima modificare: Miercuri, 6 August 2014
Admin, administrator
pt ca nu sunt indeplinite cond starii de necesitate.
daca t duci sa te operezi de apendicita si iti scot medicii inima sau alte organe pt a salva pe altul care altfel ar fi murit vi se para ca ar fi o stare de necesitate? nici vorba. tb sa fie singura posibilitate de a inlatura pericolul dar cu toate acestea autorul are posib de a alege daca comite sau nu fapta(diferenta fata de constrangere fizica) ori in speta nu este singura posibilitate sa il omori sau sa il lasi infirm pe celalalt care este sanatos si a venit bietul la o interventie de rutina.
asa putea sa il ia pe oricare de pe coridor si sa il jumuleasca
Ultima modificare: Miercuri, 6 August 2014
tedddybear, utilizator
tedddybear a scris:

pt ca nu sunt indeplinite cond starii de necesitate.
daca t duci sa te operezi de apendicita si iti scot medicii inima pt a salva pe altul care altfel ar fi murit vi se para ca ar fi o stare de necesitate? nici vorba. tb sa fie singura posibilitate de a inlatura pericolul dar cu toate acestea autorul are posib de a alege daca comite sau nu fapta(diferenta fata de constrangere fizica) ori in speta nu este singura posibilitate sa il omori pe celalalt care este sanatos si a venit bietul la o interventie de rutina.

pai ala de la care a luat rinichiul nu a murit.. mie mi se pare ca ar fi indeplinite conditiile starii de necesitate. Rezulta din speta ca ar fi singura posibilitate de salvare a pacientului bolnav, daca i se transplanteaza un rinichi santos... de aici trag concluzia ca nu avea drept de optiune medicul si a procedat in conditiile starii de necesitate, pentru a salva de la un pericol viata altei persoane.
fereasca Domnul. pai daca r fi asa cum spui tu pot sa iti taie aia si o mana daca te lasa in viata sa salveze pe altul.
cel cu apendicita ramane cu o infirmitate. ori medicul o sa rasp pt vatamare corporala( poate chiar f agravata. )
nu pot sa fiu de acord nici intr-o suta de ani sa iei un pacient sanatos sa il jumulesti pt a salva pe altul bolnav. sub nici o forma. pot sa ma contrazica o suta de autori.
una e cand suntem 3 in barca si il mancam pe unu sa scapam cu viata si alta e cand fara temei, te duci la spital si vi fara rinichi, dar in viata, pt ca a trebuit sa fie salvat altul. condoleante familiei ce sa zic. dar de corpul meu dispun si si eventual daca sunt in moarte clinica cei apropiati.
buna aia cu cei 3 in barca ce il halesc pe unul ca sa supravietuiasca :))

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)