Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
ms Adi. Si eu cred ca e made a M.U....
Pentru explicatia ta de la 1 esti sigur ca asa e? Respectiv, chiar daca faptuitorul isi da seama sau nu...se retine cauza justificativa? Cum ramane cu explicatia lui M.U. din manual la pagina 59 ca , pentru a se retine existenta unei cauze justificative faptuitorul trebuie sa fi constientizat ca actioneaza astfel? Trebuie sa si dea seama ca actioneaza in stare de necesitate dar nu musai sa si dea seama de urmarile mai grave? Le am bulversat, gata ;)
La grila cu medicul nu raspunzi?
pt ca nu sunt indeplinite cond starii de necesitate.
daca t duci sa te operezi de apendicita si iti scot medicii inima pt a salva pe altul care altfel ar fi murit vi se para ca ar fi o stare de necesitate? nici vorba. tb sa fie singura posibilitate de a inlatura pericolul dar cu toate acestea autorul are posib de a alege daca comite sau nu fapta(diferenta fata de constrangere fizica) ori in speta nu este singura posibilitate sa il omori pe celalalt care este sanatos si a venit bietul la o interventie de rutina.