avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi

Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului. Vezi agenda evenimentului și participă →

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
mirei2012 a scris:

Discutabila grila...asadar e cum am inteles...a pe complicitate morala...
Nu prea sta in picioare..B n-avea nicio idee de folosirea cutitului ...ii poti pune in carca cel mult furtul pentru ca se desista in momentul in care vede cutitul...nu a prevazut ca tovarasul sau va comite talharia

daca e sa fie complice atunci nu se poate desista... el a prevazut sau cunoscut ca A va folosi cutitul si de aceea ar raspunde pentru complicitate la talharie... dar mie nu mi se pare corecta varianta... singura sansa al lui B ca sa fie nepedepsit ar fi fost sa impiedice consumarea faptei. Dar totusi nu avea cum sa impiedice consumarea cata vreme nu au fost incepute actele de executare. Atunci ar fi trebuit sa se roage de A sa se ""desiste" si el ?
Ultima modificare: Miercuri, 6 August 2014
adi_09, utilizator
saandyf a scris:

an_rolf a scris:

:D

Nu te hlizi:P ca e grav rau. Apropo, ai luat a) adica complicitate la talharie. Care a fost rationamentul?

Din momentul in care au pus piciorusul pe caldaram, sa plece spre ,,obiectiv,, de la o posta striga ,,complicitate,, pentru mine...
Faptul ca a vazut cutitul si s-a razgandit pe urma, nerelevant...
A comis-o....
A comis an_rolf dar referitor la furt...nu la talharie...cand a vazut cutitul a zis nu-i de mine

Uita-te la grila 90 cunostinte aprofundate MU
Ultima modificare: Miercuri, 6 August 2014
mirei2012, utilizator
eu zic ca e corect complicitate la talharie. a prevazut si a acceptat rezultatul.
X invita victima la locuinta sa, unde, sub amenintarea cu moartea, ii cere sa intretina relatii sexulae cu Y, un vecin, care nu avea cunostinta despre demersul lui X. In continuare, X il invita pe Y in apartamentul sau, spunandu i ca, de ziua lui, a platit o prostituata (aratand spre victima) sa intretina relatii sexuale contra cost cu el. Y intretine un act sexual cu victima. In acest caz:

a)Y nu va raspunde penal, daca nu si a dat seama ca victima este constransa, dar putea si trebuia sa si dea seama

b)X va raspunde pentru coautorat la viol

c)X va raspunde pentru complicitate la viol.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)