avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi

Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului. Vezi agenda evenimentului și participă →

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
tedddybear a scris:

eu zic ca e corect complicitate la talharie. a prevazut si a acceptat rezultatul.

Pai si daca s a retras unde mai e complicitatea?
tedddybear a scris:

eu zic ca e corect complicitate la talharie. a prevazut si a acceptat rezultatul.

Unde a acceptat teddy daca s-a retras cand a vazut cutitul?
mirei2012 a scris:

A comis an_rolf dar referitor la furt...nu la talharie...cand a vazut cutitul a zis nu-i de mine

Uita-te la grila 90 cunostinte aprofundate MU

eu nu am cartea, ce zice grila?
tedddybear a scris:

Udroiu spune la tentativa asa: punerea in executare a intentiei de a savarsi infractiunea (elementul material al laturii obiective)... In speta data care element material s-a pus in executare pana la momenetul in care B s-a retras ?
Eu sustin ca nu s-a pus in executare hotararea de a savarsi infractiunea.
De asemenea arata ca pentru a se retine ca fapturitorul a depasit faza actelor peparatorii si a pus in executare hotararea de sav fapta, este necesar ca actele sa corespunda tipicitacii obiective prevazute de lege. Momentul initial al tentativei este marcat de inceputul unui act de executare. Cititi la pagina 102 ca explica pe larg intr-o decizie postata.
Ultima modificare: Miercuri, 6 August 2014
adi_09, utilizator
In cazul in care autorul a comis o infr mai grava decat cea la care au fost efectuate acte de complicitate anterioara:

a) compl va raspunde pt infr efectiv comisa chiar daca nu a prevazut forma mai grava dar in concreto putea si trebuia sa o prevada

b) numai aut va rasp in toate cazurile pt infr efectiv comisa

c) autorul si complicele raspund pt infr efectiv comisa in situatia in care se dovedeste ca participantul a cunoscut sau prevzaut comiterea infr mai grave

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)