avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decadere drepturi parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decadere drepturi parintesti

situatie: tatal copilului a fost diagnosticat cu cancer; la cateva zile am avut confirmarea sarcinii. nu eram casatorita cu tatal copilului, fusese diagnosticat <cancer, cu speranta de viata 1 an>, mi-a cerut <sa avortez, nu doreste copil, sunt egoista si inconstienta, am facut-o special, vreau sa intru in viata lui cu forta, razboi vreau, razboi voi avea, sa il dau in judecata ca sa aibe copilul nedorit si el un tata pe o hotarare judecatoreasca, si nici nu e asa de bogat pe cat credeam eu, etc...>.Evident, desi eram in somaj, am pastrat copilul, tatal ESTE inexistent dar foarte activ in <pe facebook, tenerife, santorini, unde s-a dus cu iubirea vietii, singura care il ajuta sa invinga boala>, <fii onorabila si respectat-ti cuvantul de a creste singura acest copil, pentru tine am murit, boala mea te va ajuta, respecta dorinta unui om foarte bolnav si nu ma mai deranja....> in tot acest interval de 1 an de zile n-a dat nici un semn de viata, nu a intrebat nici macar ce copil are (baiat sau fata, daca s-a nascut sanatos, absolut nimic), a refuzat sa imi dea si un istoric medical al familiei lui pentru recoltare celule stem la nastere) dar e activ pe forumuri de bikeri sa iasa cu baietii la < o cursa> ....
intrebare: nu i-am cerut nimic absolut (dpdv legal) doar i-am batut obrazul si atat.....
dpdv legal il pot soma sa semneze un document prin care declara ca nu are nici o legatura, obligatie sau responsabilitate fata de acest copil, nu are si nu va avea nici un drept asupra lui, in prezent si viitor?
multumesc
Ca sa il viziteze trebuie sa il recunoasca si sa se treaca in certificatul de nastere al copilului...De ce nu il dati in judecata ca sa isi recunoasca copilul?Odata recunoscut copilul daca nu il doreste macar sa plateasca o pensie alimentara copilului si nu uitati dna daca moare si are bunuri copilul dvs este unic mostenitor daca la momentul decesului nu este casatorit.Daca este casatorit cand moare atunci sotia lui si copilul sunt mostenitorii lui.Asa ca ganditi si faceti ceva!
Nu merita toate averile din lume calvarul pe care ti-l poate provoca un individ in care izbucneste orgoliul de tata, chiar dupa 10 ani de la nasterea copilului, de parca pana atunci acel copil nu ar fi existat! Poate sa te faca din om neom si dintr-un copil sanatos poate face un copil traumatizat psihic pentru toata viata.
Linistea dvs., sanatatea dvs., armonia in care traieste copilul sunt nepretuibile.
tocmai de asta vreau acum acesta hartie scrisa de el (daca se poate asa ceva) prin care declara ca nu are nici un drept asupra lui, de nici un fel, acum si in viitor. Asta a fost decizia lui, sa si-o asume in scris.
Nu aveti cum. Chiar daca un notar ar consemna o asemenea declaratie, nu are nici o valoare legala.
Daca el merge maine la starea civila si se declara tatal copilului, v-ati ars. Totul depinde de el si de bunul Dumnezeu.
cum se poate declara tatal copilului cand nu are nici un document, nu stie nici macar al cui copil este tata, baiat/fata, unde locuieste, cand s-a nascut, cum il cheama, absolut nimic.....????
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2013
rafaela2006, utilizator

Alte discuții în legătură

Copil nerecunoscut UtilizatorNou85 UtilizatorNou85 Am o minune de fetita de 9 luni, in urma unei relatii de scurta durata care nu a functionat - o relatie neformalizata. Mi-am dorit foarte mult un copil si ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume familie, dupa 4 ani, pentru un copil nascut in afara casatoriei adi_2010 adi_2010 Care ar putea fi motivele intemeiate pentru schimbarea numelui de familie al unui copil de 4 ani, nascut in afara casatoriei? Tatal biologic, care inca nu e ... (vezi toată discuția)
Buna Baubau1 Baubau1 Buna ziua sunt căsătorit de 10 ani cu soția mea avem împreună o fetiță de 3 ani si acum este însărcinată cu alt bărbat noi ne-am hotarat sa mergem ... (vezi toată discuția)