In luna noiembrie 2012 m-am angajat la un magazin la SC X SRL.In luna februarie ,in urma unui inventar fc la un alt magazin de al lor s-a constatat o lipsa fff mare in gestiune si s-au hotarat sa le schimbe pe fetele de acolo si m-au mutat pe mine si inca o colega de la un alt magazin.La predare-primire s-a facut un inventar nu foarte ok,cu un scanner...in fine nu asa ar fi trebuit facut,as fi preferat unul la mana,cu indici..etc si tin sa mentionez ca nu s-a facut de fata cu mine si colega mea.In iunie am solicitat,eu personal,un inventar deoarece doresc sa plec din tara.In urma acestui inventar ne-au scos si pe noi lispa 5000 de Ron si au pretentia sa le platim acesta suma desi noi ne stim in regula si nu am luat nici macar un 1 ron din gestiune.Plus ca actele sunt vraiste toate la ei si au dat-o afara si pe contabila,ceea ce mi se pare foarte dubios,ceva este....Si vineri m-au sunat si mi-au spus ca din aceasta luna incep sa ne opreasca cate 200 Ron din salariu...Desi eu nu imi recunosc aceasta suma,nu am semnat nici un angajament de plata,plus ca stiu ca nu au voie sa opreasca bani din salariu,decat in baza hotararii judecatoresti definitive si irevocabile.Ideea este ca eu vreau sa plec si sa imi vad de treaba mea,mai ales ca nu ma stiu vinovata cu nimica.As vrea sa ma sfatuiti ce pot face sa ies cu bine din aceasta intamplare urata fara sa am urmari neplacute...Va Multumesc !!!:(
Pai sefii prin telefon mi-au spus ca..va luati avansul,dar aveti grija cat ! pt ca incepand din acesta luna am hotarat sa va oprim cate 200 ron pt lipsa...noi am luat 200 ron care reprezinta difereanta pana la 800 ron(salariul) si 100 ron comisionul...in total 300ron de fiecare.sigur ei aveau pretentia ca 200 ron u si 200ron colega sa le punem deoparte pt lipsa.Mai avem o colega care plateste la ei o lipsa la inventar....si tot asa...nu ii opreste de pe card..ci din banii la negru...plus ca ea le plateste de vriun an..si ii opreste fr sa aiba vio hotarare judecatoreasca la mana,apoi fata mai are de platit o rata si a terminat de achitat suma..si ea nu are nici o foie la mana cum ca le-a platit suma asta...EI NE FURA PE NOI,NU NOI PE EI !!!
da am inteles tot ce imi scrieti.si nu am spus ca ma obligati sa va urmez sfatul.din contra eu va multumesc ca ma ajutati..atat cat si cum puteti.si va sunt recunoscatoare.problema e ca sunt ff afectat de tot ce se intampla...ma trezesc fara sa am vrio vina..intr-o problema atata de....oribila..incat nu mai judec cum trebuie...nici nu stiu ce sa fac cum sa fac..de multe ori am avut in gand sa imi dau demisia..sa plec,fara sa ma mai gandesc la urmari...nu mai suport aceasta situatie...
Nu doresc sa intru intr-o polemica cu dvs pentru ca sa-mi reiterati ceea ce ati postat anterior.
Atatat timp cat nu se poate proba din nicio parte ceea ce se sustineti, restul sunt deduceri , presupuneri si supozitii.
De asemenea, vorbitul la telefon este greu de dovedit.
Am intalnit situatii in care utilizatorii -angajati au spus ceva pe Forum si apoi au intervenit angajatorii si au spus altceva si nimeni nu mai stia care este adevarul.
In concluzie , dvs aveti doua posibilitati: fie va adresati ITM-ului , fie instantei de judecata. Alte solutii nu cred ca mai sunt sau sa aceptati in continuare acest mod de lucru.
Cel mai mult ma doare ca sunt nevinovata si nu pot sa rezolv in nici un fel aceasta problema...adica prea multe solutii nu sunt...cum sa dovedesc ca sunt nevinovata,cum sa fac sa nu platesc niste bani care nu i-am luat,cum sa fac sa plec linistita si sa las lucrurile lamurite....Mi se pare ca nu prea am solutii...Sau nu le gasesc eu...Nu reusesc sa le gasesc o rezolvare din cauza stresului....nu-s lamurita de unde sa incep,cu ce sa incep..la cine sa ma adresez in prima faza...
Angajare fara carte
kakadu
buna ziua.am si eu o intrebare care ma poate ajuta va rog..am lucrat la o firma timp de 12 ore pe zi de luni pana sambata..(patronii deschideau si vindeau ... (vezi toată discuția)
Lipsa gestiune
alinapp
Buna ziua!am lucrat o firma si colegul meu a fugit cu banii din gestiune!politia a facut ancheta si a zis ca eu nu am nici o legatura!dar firma respectiva mi-a ... (vezi toată discuția)