avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Avocat - procedura informare mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Avocat - procedura informare mediere

Avocatul care realizeaza procedura informarii poate asista/reprezenta partea in proces ?
o tranzactie nu este totuna cu un acord de mediere, dar o tranzactie in timpul unui proces va avea in unele cazuri ca urmare o hotarare de expedient care in cazul specific de care vorbeam tine loc de act de proprietate.. de ex... asa ca, nu cred ca exista neaprat situatii conflictuale ci nuantate de la caz la caz.
ART. 36 din Legea 192/2006
Mediatorul nu poate reprezenta sau asista vreuna dintre părţi într-o procedură judiciară ori arbitrală având ca obiect conflictul supus medierii.
In legea 192/2006 nu specifica acest aspect.despre tranzactii facute intre avocati.as dori sa mentionezi articole daca exista.multumesc
gerberga a scris:

Situatia e similara si pentru judecatorii si procurorii care informeaza in legatura cu beneficiile medierii. Devin ei incompatibili de a judeca/cerceta acele cauze ?

Totusi exista o diferenta intre judecatorii, care realizeaza informarea partilor si judeca ulterior, in postura de parte neutra cazul respectiv si avocatul care realizeaza informarea partiilor, ia cunostiinta de aspecte confidentiale ale spetei respective dar se transforma ulterior in aparatorul uneia dintre ele .
dcozma a scris:

ART. 36 din Legea 192/2006
Mediatorul nu poate reprezenta sau asista vreuna dintre părţi într-o procedură judiciară ori arbitrală având ca obiect conflictul supus medierii.

[/quot

consider ca, acest articol se refera strict la obligatiile mediatorului care efectueaza medierea..ma intereseaza reprezentarea partii in instanta de catre AVOCAT CARE A EFECTUAT SEDINTA DE INFORMARE PRIVIND MEDIEREA...din punctul meu de vedere nu este acelasi lucru...si totodata potrivit art.227 alin.2 CPC medierea este facultativa, obligatorie este sedinta de informare privind medierea.

Alte discuții în legătură

Reprezentarea unei parti de catre avocatul care a facut informarea privind medierea ContSters299584 ContSters299584 buna ziua..sedinta de informare privind medierea este facuta de catre un avocat..poate reprezenta partea in instanta un alt avocat, abii apartinand aceluiasi ... (vezi toată discuția)
Medierea realizata de avocat Elena luminita Mangalia Elena luminita Mangalia Poate avocatul , potrivit atributiilor conferite de legea51/1995 sa realizeze medierea, chiar daca nu are cursuri de mediator?De ce era nevoie de o lege ... (vezi toată discuția)
Certificat de informare mediator olivia stoicescu olivia stoicescu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema: am actionat o societate in judecata,pentru recuperarea unui debit. De la instanta mi se comunica ... (vezi toată discuția)