avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Avocat - procedura informare mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Avocat - procedura informare mediere

Avocatul care realizeaza procedura informarii poate asista/reprezenta partea in proces ?
Ciobanu vasile a scris:
Logic, informarea poate fi facuta de un avocat (chiar daca nu agreeaza medierea si nu cunoaste cadrul legal), dar deondologic, nu poate sa reprezinte partea.

:foottap: Am ramas usor strambat de ras dupa ce am citit ce ati scris. De ce, doamne iarta-ne, n-ar cunoaste un avocat legea medierii? De ce n-ar agreea-o? E prea complicata pentru creierul avocatilor? E oarecum secreta? E redactata astfel incat doar mediatorii sa o poata citi si intelege? Eeeee? Nu-i!
Haideti sa vedem impreuna ce-i cu povestea aceasta cu informarea asupra avantajelor medierii.
Unu. Cine alege, culege. Prima persoana care indeamna partea catre instnata sau catre mediere este ... avocatul. Cand vine cineva la mine si-mi zice ca are o problema juridica primul lucru pe care-l discut cu el este daca putem merge la mediator sau daca trebuie sa mergem la instanta. Odata ce am hotarat impreuna ca voi face tot ceea ce este necesar in interesul sau cel care m-a angajat are nevoie de sfatul meu iar eu sunt cel care, dupa ce evaluez situatia, hotarasc daca trebuie sa aleaga medierea sau instanta de judecata.
Doi. Ar putea un avocat in capul caruia stationeaza un creier decent mobilat sa-si sfatuiasca clientul In cel mai bun mod fara a-l informa despre avantajele medierii? NU. Pentru ca atunci cand iti informezi clientul esti obligat sa-i zici despre varianta cea mai rea pentru el inainte de a-i spune varianta cea mai buna. Astfel, n-ai cum sa omiti medierea si impacarea si nici n-ai de ce sa faci asa ceva pentru ca ceea ce trebuie sa le spui partii/partilor este de ce au nevoie de mediere, de ce e bine sa se impace, nu sa discuti speta sau sansele de izbanda in instanta a unuia sau altuia din ei.
Trei. Indemnandu-i pe oameni sa se impace nu devi incompatibil sa-i aperi intr-un proces afara de cazul in care ai discutat cu ei si problema lor juridica.
Patru. Este greu sa-mi inchipui cum as putea sa-i conving pe oameni sa mearga la mediere fara sa le demonstrez ca ceea ce le recomand eu este in avantajul lor. Or, daca-i conving sa aleaga medierea nu cumva i-am informat deja despre avantajele acesteia?
:wave:

@UBIK..in continuare medierea si mediatorii reptrezinta pt. dvs un....barabuk!
Oricum de la general ati trecut la particular. =D>
Ciobanu vasile a scris:

@UBIK..in continuare medierea si mediatorii reptrezinta pt. dvs un....barabuk!
Oricum de la general ati trecut la particular. =D>

:rofl:
Nici vorba despre asa ceva. Am o colaborare cat se poate de buna cu mediatorii. Insa doar putini mediatori si avocati am gasit care sa inteleaga ca cele doua profesii nu sunt in concurenta pentru clienti si ca la moara medierii avocatii sunt cei care vin cu sacii la macinat. Mediatorii care au inteles asta si in loc sa se contrazica cu avocatii ori sa le zica avocatilor ca nu inteleg legea medierii, nu o duc deloc rau si au aproape zilnic cate o sedinta de mediere.

Ultima modificare: Vineri, 30 August 2013
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Felicitari @ubik. Dupa o perioada lunga de timp in care ati utilizat ironia la adresa medierii si mediatorilor, iata o postare care (fara ironie) va face cinste.
Nu fac parte din tagma celor care cauta conflict cu orce pret (vezi falsul conflict avocat versus mediator) si sunt constient ca numai impreuna vom avea succes.
Dar, trebuie sa fiti de acord ca nu exista padure fara uscaturi.
Si pentru ca am elucidat problema cu....barabucul, sa auzim de bine.=D>
nu totdeauna am fost de acord cu postarile distinsului coleg u.b.i.k, dar de aceasta data nu pot sa nu remarc justetea si mai ales expunerea logica a raspunsului. se bate multa moneda pe asa zisul conflict de interese. de unde pana unde?? nu suntem la concurs cine este mai bine pregatit juridic, avocatul sau mediatorul mai ales acolo unde mediatorul are la baza o profesie in domeniul juridic. mai degraba as zice ca este vorba , iertata sa fiu, de o anume teama ca un client s-ar muta cu arme si bagaje de la avocat la mediator si invers. In opinia mea este o falsa problema. In multe tari o cauza se incheie intre avocati, nu se ajunge la tribunal unde mai ales aici in Italia, un proces dureaza si 10 ani, iar medierile (prin mediator) au loc in special in dreptul muncii, dar evident nu sunt excluse si in alte sectoare juridice. un client vine intai la avocat, abia dupa aceea de la caz la caz se ajunge eventual la mediator. informarea asupra avantajelor medierii, cam frectie la pcicior de lemn, dar daca asta s-a hotarat asa procedam.. in rest multa discutie pentru chiar..nimic

Alte discuții în legătură

Reprezentarea unei parti de catre avocatul care a facut informarea privind medierea ContSters299584 ContSters299584 buna ziua..sedinta de informare privind medierea este facuta de catre un avocat..poate reprezenta partea in instanta un alt avocat, abii apartinand aceluiasi ... (vezi toată discuția)
Medierea realizata de avocat Elena luminita Mangalia Elena luminita Mangalia Poate avocatul , potrivit atributiilor conferite de legea51/1995 sa realizeze medierea, chiar daca nu are cursuri de mediator?De ce era nevoie de o lege ... (vezi toată discuția)
Certificat de informare mediator olivia stoicescu olivia stoicescu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema: am actionat o societate in judecata,pentru recuperarea unui debit. De la instanta mi se comunica ... (vezi toată discuția)