Buna ziua.
Iata faptele:
In data de 1 martie 2009, in timp ce ma deplasam prin Bulgaria am fost oprit de un echipaj dotat cu radar fiind surprins cu 103 km/h (intre localitati). Am fost invitat la politie unde, dupa completarea PV mi sa spus ca trebuie sa achit 250lv si d-abea dupa aceea mi se vor restitui actele. Am plecat sa scot bani, m-am intors, am platit amenda dar nu mi s-a restituit si permisul, spundu-mi-se ca a fost suspendat deoarece in acea zona era limitare de viteza, iar permisul va ajunge in 2 sapt in Romania.
Nu stiu perioada suspendarii, dar conform legii romanesti pot solicita reducerea suspendarii prin examen, problema este ca deocamdata (deci dupa 24 zile) nu a ajuns in romania.
Cum ar trebui sa procedez tinand cont de faptul ca din diverse forumuri se pare ca pana ajunge permisul din Bulgaria posibil sa treaca luni de zile, mult peste perioada legala de suspendare ?
pina la urma intradevar am fost nedreptatit de statul Bulgar dar cu comlicitatea statului Roman . dupa cum spuneam am apelat la cosultanta ambasadei romine la sofia reusind intr-un tirziu sa discut cu consulul care pe linga ca e prost informat nu a fost "impresionat " nici macar de faptul ca ii spuneam ca suntem tinuti de 3 ore la politie in conditiile in care calatorim cu un copil de 1 an si 5 luni . nu ne asteptam sa vina sa ne aduca sandwich-uri si apa minerala dar cred ca era de datoria lui macar telefonic sa atraga atentia autoritatilor bulgare de abuzul savirsit. Acest fapt stimate domn nu e o sfidare a institutiei care are datoria sa apere drepturile cetatenilor ai platitori de impozite ,de mari impozite in cazul meu?
statul meu nu ma sfideaza zi de zi . Raspunsul meu este ca da . Considerati ca este cu mult mai grav daca fac si eu acelasi lucru? daca da as vrea sa stiu si eu de ce?
Da, poate asta este intentia mea de a arata celor in aceeasi situatie ca mine ca exista "GASELNITE" prin care se poat EVITA (sfida mi se pare exagerat) efectele nedrepte ale legii. Credeti-ma sunt multi care au nevoie de aceste "GASELNITE".
Da, suna bine "sa procedam legal" dar oare credeti ca aceasta procedura poate fi transpusa in cruda realitate?
din punctul meude vedere nu vad nimic rau in a fi la limita legalitatii.
P.S. nu stiu cum credeti ca statul bulgar va respecta orice hotarire judecatoreasca cind sunt convins ca sunteti la curent cu faptul ca statul roman nu pune in aplicare hotaririle judecatoresti ce-i sunt potrivnice,iar anarhia de care vorbeati in bulgaria este prezenta si la noi ,poate ca nu e chiar atit de evidenta dar este.va dau un exemplu taxe introduse de statul roma anulate de instante pentru ca incalca legea si tratate europene, ce este asta nu sfidare (ex taxa de poluare ,prima inmatriculare ,etc ) care de si se stie ca sun ilegale ele fiind anulate de instante de toti cei ce au cerut asta, autoritatile noastre le incaseaza incontinuare . Asta nu e sfidare? Eu zic ca da ,este foarte moral si etic sfatul dumneavoastra si chiar religia ne sfatuieste sa intoarcem si celalalt obraz dar imi pare rau pe mine deja ma ustura obrajii ,nu vreau sa mai intorc minic si am pretentia ca am dreptul sa il sfidez si chiar sa-l calc in picioare pe cel ce ma sfideaza . NU e nici moral nici etic dar asta ma intereseaza ffffff putin spre deloc.
mai am o curiozitate doar ,as vrea parerea dumneavoastra despre cazul amintit de cel ce a deschis acest subiect ,cu privire la cazul ca exista o situatie in care permisul nu s-a intors in Romania nici dupa 2 ani?
daca veti dori sa-mi satisfaceti aceasta curiozitate as dori sa va transpuneti dumneavoastra in atare situatie.
Simplu,clar ,la obiect,desi sunt convins ca ati inteles.Faptul ca autoritatile bulgare nu si-au facut sau nu isi fac datoria,indiferent ce motivatii gasim separat sau impreuna,nu va indrituieste sa nu respectati legea,iar pentru nerespectarea acesteia,mai devreme sau mai tarziu,veti suporta consecinte.
Cu respect,din punctul meu de vedere,cu privire la atitudinea dvs.de a face publice astfel de situatii,in care eludati legea romana,pritr-o atitudine ,iertata sa imi fie expresia,smechereasca, proprie unor anumite categorii,este bine sa le faceti"publice" in cercul dvs.de prieteni sau aiurea,nu pe un site care are ca obiectiv,respectarea legii,cu bunele si cu relele ei.
neplacuta situatie...
Cred ca doar un avocat din bulgaria va putea ajuta, inclusiv la solicitarea de despagubiri.
Rau este ca dvs aveti mari sanse sa primiti o condamnare penala...
Mai toti stim ca reprezentantii tarii in strainatae doar rareori isi fac datoria, insa asta tot nu va ajuta pe dvs.
Insa as fi tare curios cum o sa se incheie totul...
D-le mediator,iertata imi fie "neobrazarea" dar eu din cite stiam scopul avocatului este acela de a face in asa fel incit incalcarea legii de catre potentialul client sa aiba consecinte minime asupra acestuia ,nu am auzit vreodata un avocat plingindu-se ca a cistigat un proces fiind la limita legalitatii de altfel exista o expresie care vine de la acest dometiu :"tertipuri avocatesti" . de altfel chiar se spune si este o gluma facuta intre avocati conform careia un avocat nu are rost sa-si iroseasca timpul batind la poarta raiului.
Nu voi mai continua aceasta discutie ,principiala din partea mea , pentru simplul motiv ca o consider inutila ,dumneavoastra reusind pina la acest moment doar sa discutati cu mine in contradictoriu fara a prezenta o solutie concreta sau vreo procedura ,legala, de urmat ,ba mai mult ati comentat doar ce v-a convenit .Acest fapt ma face sa cred ca aceasta procedura nu exista si in atare situatie ramine cea propusa si pusa in aplicare de minede mine.bineinteles pina ea va fi contrazisa in vreun fel.
Referitor la recomandarea cercului in care pot fi facute publice aceste "smecherii"v-as sugera sa va abtineti macar pina la momentul in care veti putea formula o propozitie cu subiect si predicat in care sa recomandati o cale exacta (cuprinzind pasii de urmat ) deplin legala asa cum tineti neaparat.
Asigurindu-va de respectul meu total si mentionind in mod expres ca nici un moment nu am avut intentia de a va jigni si sper sa nu o fi facut ,va transmit cordiale salutari si revenind la proverbiala intelepciune a poporului roman (a nu se confunda cu statul Roman) va voi spune ca "pina la Dumnezeu te maninca Sfintii" asta referitor la actionarea statului bulgar in judecata pentru despagubiri.
Retinere permis
Cpr12345
Buna ziua. Zilele trecute mi a fost retinut permisul de conducere pentru o depasire pe linie continua. Ma deplasam in afara localitatii in limita vitezei ... (vezi toată discuția)