avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Retinere permis Bulgaria
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Retinere permis Bulgaria

Buna ziua.
Iata faptele:
In data de 1 martie 2009, in timp ce ma deplasam prin Bulgaria am fost oprit de un echipaj dotat cu radar fiind surprins cu 103 km/h (intre localitati). Am fost invitat la politie unde, dupa completarea PV mi sa spus ca trebuie sa achit 250lv si d-abea dupa aceea mi se vor restitui actele. Am plecat sa scot bani, m-am intors, am platit amenda dar nu mi s-a restituit si permisul, spundu-mi-se ca a fost suspendat deoarece in acea zona era limitare de viteza, iar permisul va ajunge in 2 sapt in Romania.
Nu stiu perioada suspendarii, dar conform legii romanesti pot solicita reducerea suspendarii prin examen, problema este ca deocamdata (deci dupa 24 zile) nu a ajuns in romania.
Cum ar trebui sa procedez tinand cont de faptul ca din diverse forumuri se pare ca pana ajunge permisul din Bulgaria posibil sa treaca luni de zile, mult peste perioada legala de suspendare ?
Cel mai recent răspuns: stelian67 , utilizator 22:57, 29 Iunie 2011
In absenta unei proceduri clare si in lipsa reactiilor autoritatilor romane era normal sa procedati asa cum credeti de cuvinta ca sa va aparati drepturile care considerati ca v-au fost incalcate .
exact despre asta este vorba ,am stat la telefon cu consulul romaniei la sofia 2 ore ,ore in care ii explicam ca nu doresc sa semnez procesul verbal ci doresc doar sa imi primesc cartea de identitate si dovada inlocuitoare a permisului ,explicindu-i ca nu aveam sub nici o forma 82 km/h ci 62 stabiliti prin gps. A parut foarte ofensat ca imi permit sa nu semnez procesul verbal al castravetilor,iar la momentul in care i-am citit e scrie in bulgara pe foaia care mi-au dat-o sa o semnez (am facut rusa in liceu) acesta mi-a spus ca aceea e dovada cind de fapt era procesul verbal.

Asta e tara (valabil si pt noi si pt bulgari)
Asa cum am promis va voi anunte despre deznodamint . Astazi dimineata 22.10.2010 la mai bine de un an am primit sentinta judecatoriei dubnita prin carea aceasta a admis plingerea noastra considerind ilegala sanctiunea.
Nu acelasi lucru il putem spune despre permis el nu ne-a fost remis nici de data aceasta in consecinta consider ca felul in care am procedat este absolut LEGITIM deoarece ne-am protejat un drept (cel de a conduce) retras abuziv.
Ei bine s-a terminat tirasenia ,Judecatoria Dupnita a anulat procestul verbal ca netemeinicsi nelegal . Ce o sa va mire cel mai mult este faptul ca la Bulgari judecatorii au considerat ca fapta nu a fost dovedita de POLITIE in mod INDUBITABIL . Se pare ca bulgarii spre deosebire de noi aplica prevederile comunitare cu privire la sarcina probei in sarcina agentului constatator. Ne-au batut si la capitolul asta si cind te gindesti ca eu facusem plingerea la bascalie doar ca sa fiu acoperit in ceea ce priveste incalcarea drepturilor mele ,respectiv ca nu mi s-a returnat permisul pina se pronunta instanta.
Sfatul dvs. este perfect si universal valabil dar probabil aplicabil doar daca nu sunteti dvs in aceasta situatie.
Intradevar puteam sa ma adresez Parlamentului European -Comisiei afaceri interne asa cum ziceti ,la fel de bine puteam sa ma adresez si altor citeva zeci de comisii si comitete asteptind probabil vreo 5-6 ani sa mi se dea dreptate sau macar un raspuns.
M-as mai fi judecat cu statul bulgar iarasi vreo 20 de ani pentru prejudiciile cauzate prin suspendarea dreptului de a conduce si obligarea mea de a-mi angaja sofer (aveam nevoie de unul profesia mea obligindu-ma la dese si lungi deplasari). Si uite asa se intrezareau ,pentru mine , frumosii ani de pensie impozitata si cu CAS_ul retinut. E frumos dar totodata si utopic sfatul dvs. Sunt unul dintre cei care trece mai rar pe la biserica iar treaba cu intoarcerea si a celuilalt obraz nu mi-am insusit-o inca neintentionind sa fac vreun efort in acest sens nici pe viitor si asta pentru simplul motiv ca in viata reala acest principiu este inaplicabil.
Doar despre asta e vorba stimata doamna si sub nici o forma despre vreun triunfalism desantat asa cum sugerati ci pur si simplu despre plata cu aceeasi moneda.
Si eu va asigur de profundul meu respect si intreaga consideratie tinind sa va atrag atentia ca recomandarile dvs sunt foarte pertinente si aplicabile dar nu aici in viata paminteana ci probabil in RAI , acolo unde eu probabil nu voi ajunge niciodata ,unul dintre considerente fiind si calea aleasa gresit in acest caz.

Alte discuții în legătură

Retinere permis Cpr12345 Cpr12345 Buna ziua. Zilele trecute mi a fost retinut permisul de conducere pentru o depasire pe linie continua. Ma deplasam in afara localitatii in limita vitezei ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal - suspendarea permisului de conducere r0bertC r0bertC Salutare, In data de 30 martie 2016 mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile, fiind surprins de detectorul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)
Prins de radar cu 103 km/h. mă poate ajuta marja de 3% a radarului? Bogdan00 Bogdan00 Bună ziua, Zilele trecute am fost prins cu radarul într-o localitate cu limita de 50 km/h, eu având 103 km/h (cel puțin așa mi-a fost arătat pe ... (vezi toată discuția)