Buna ziua.
Iata faptele:
In data de 1 martie 2009, in timp ce ma deplasam prin Bulgaria am fost oprit de un echipaj dotat cu radar fiind surprins cu 103 km/h (intre localitati). Am fost invitat la politie unde, dupa completarea PV mi sa spus ca trebuie sa achit 250lv si d-abea dupa aceea mi se vor restitui actele. Am plecat sa scot bani, m-am intors, am platit amenda dar nu mi s-a restituit si permisul, spundu-mi-se ca a fost suspendat deoarece in acea zona era limitare de viteza, iar permisul va ajunge in 2 sapt in Romania.
Nu stiu perioada suspendarii, dar conform legii romanesti pot solicita reducerea suspendarii prin examen, problema este ca deocamdata (deci dupa 24 zile) nu a ajuns in romania.
Cum ar trebui sa procedez tinand cont de faptul ca din diverse forumuri se pare ca pana ajunge permisul din Bulgaria posibil sa treaca luni de zile, mult peste perioada legala de suspendare ?
Stimate Domnule,
Sunt convins ca ati inteles perfect mesajul meu,chiar daca il denaturati in mod voit.
Dvs.,din nefericire,ati astpetat laude pentru modul in care ati inteles sa va faceti dreptate singur,transformandu-va dintr-o persoana real vatamata in niste drepturi,intr-o persoana care a incalcat legea.Modul "triumfalist"in care ati prezentat actiunile dvs este deranjant.
Singura solutie era sa faceti memoriu la Parlamentul European-Comisia pentru Afaceri Interne si astfel situatia poate se rezolva.
Totusi,dupa ce ati "intreprins" dvs.,nu cred ca mai aveati nevoie de alte sfaturi.De fapt dvs.v-ati ales singur calea .
In rest,va asigur si eu de respectul meu total
neavind pretentia de a fi un mediator sfatos doritor de polemici sterile va pun la dispozitie un model de plingere (in ambele limbi Romana si bulgara)pentru cazul in care veti avea nevoie de asa ceva
Catre judecatoria Dubnita
Domnule Presedinte
Subsemnatul………………… ,cetatean roman cu domiciliul in …………… Aleea ………………. Bl…… ap………..Judetul ……………. posesor Carte de identitate seria……….. nr. ……….. si C.N.P. ………………….. prin prezenta formulez:
Plingere
Impotriva procesului verbal seria ……… nr……………….. din data de ………………solicitindu-va anularea lui si a tuturor efectelor ce le produce din urmatoarele :
Motive
1). Politia bulgara nu poate face dovada celor retinute in sarcina noastra respectiv ca masina noastra cu numarul nostru a circulat cu viteza mentionata ,pentru a dovedi acest fapt ar trebui sa se ataseze dosarului fotografia in care suntem surprinsi in trafic cu aceasta viteza.
Necesitatea dovedirii de catre Politie a faptelor savirsite a fost declarata de catre Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg,ca fiind obligatorie ,in Hotarirea din 04 octombrie 2004 pronuntata la cererea 281831/2003 in cazul Angel contra Romaniei. Aceste dovezi nu exista noi le-am cerut Politiei Dubnita dar ne-au fost refuzate. Vom atasa aceasta Hotarire in limba franceza .
2). Politia a refuzat sa ne puna la dispozitie un translator de limba romana sau engleza desi am cerut acest lucru, in aceste conditii refuzinduni-se dreptul de a avea o pozitie in ceea ce priveste procesul verbal.
3). M-au fortat sa semnez un act fara a se face intelesi ce contine el ,prin retinerea CARTII DE IDENTITATE pina ce nu semnez fapt ce constituie un abuz clar asupra drepturilor noastre
4). Toate acestea sau intimplat pentru ca nu am dorit sa le achit mita de 50 de euro pe care o cereau refuz bazat pe faptul ca nu depasisem viteza cu 32 de km la ora. Aveam o viteza ,stabilita prin GPS de 62km/h la 10 m dupa indicatorul de restrictie de 50 fiind in frinare. Este de notorietate ca viteza unui autovehicul nu poate scadea brusc de la 90 la 50km/h. Avem 5 martori care pot certifica pretentiile politistilor bulgari.
5). Aparatul de detectie radar folosit de Politia bulgara nu indeplineste standardele metrologice stabilite de U.E. si in consecinta nu se poate aplica o sanctiune pe baza vitezei stabilite cu un aparat rudimentar. In cazul nostru si o abatere de 1% ar fi fost de ajuns pentru a nu depasi videza cu 32 de km ci doar cu 31 in consecinta retinera permisului de conducere era imposibila iar cuantumul amenzii era cu mult mai mic.
Cosiderind ca cunoasteti coruptia ce domneste in sinul politiei din tara dumneavoastra ,ea fiind de notorietate, Curtea Europeana avind un departament special pentru abuzul Politistilor Bulgari ,va solicitam anularea acestui proces verbal si a tuturor efectelor lui si totodata sa dispuneti remiterea de urgenta a permisului de conducere retinut.
Speram ca ne-am facut intelesi cu modestele noastre mijloace si ca intelegeti situatia in care ne aflam si speram ca nu ne vom vedea siliti de a ne adresa departamentului mai sus mentionat si nici macar Curtii Europene a Drepturilor Omului pentru simplul motiv ca noi avem o parere buna despre tara dumneavoastra petrecindu-ne anul trecut un sejur de exceptie de 10 zile la Albena parere care din pacate nu se poate extinde si asupra autoritatilor statului Bulgar in speta Politia.
Solicitam judecarea cauzei in lipsa data fiind distanta si costurile necesare prezentei noastre.
ДО
РАЙОННИЯ СЪД ДУПНИЦА
Уважаеми господин Председател,
Долуподписаният …………………………..., румънски гражданин, живущ в гр. …………., Алея ……………………, бл……, ап………, окръг……………, Румъния, притежаващ Лична карта серия ….. №……………, ЕГН: ……………….., предявявам следната:
ТЪЖБА
Против Протокола серия №………… от…………………, като Ви искам унищожването му и на произтичащите от него последици, поради следните мотиви:
1) Полицията не може да докаже обвинението ни, съответно че нашатакола с нашия регистрационен номер се движела с посочената скорост; за доказване на това, тя би трябвало да приложи снимката, от която да се види, че сме се движели с тази скорост.
Необходимостта от доказването от страна на Полицията на извършените деяния бе обявена от Европейскаия Съд за Правата на Човека от Страсбург за задължително в Решението от 04 октомври 2004г., произнесено по молба № 281831/2003г. по делото Ангел против Румъния. Тези доказателства не съществуват, ние поискахме от Полицията в гр. Дупница, но ни бяха отказани. Прилагаме това решение на френски език.
2) Полицията ни отказа да ни осигури преводач на румънски или английски език, въпреки, че поискахме това, като по този начин ми отказаха правото да представя своето мнени относно Протокола.
3) Принудиха ме на подпиша Протокола, без да знае какво съдържа той, като ми задържаха Личната карта докато не подписах, като това представлява ясно нарушаване на нашите права.
4) Всичко това се е случила, тъй като не исках да дам поискания подкуп –40 евро, тъй като не съм првеишил скоростта с 32 км/час. Съгласно GPS, движех се с 62 км/час на разстояние 10 м от знака за ограничаване на скоростта до 50 км, като намалявах скоростта. Известно е че не може внезапно да се намали скоростта от 90 до 50 км/час. Имаме 5 свидетели, които могат да поддвърдят претенциите на българските полицаи.
5) Радарният детектор, използван от Българската Полиция не съответства на установените в ЕС метрологични стандарти и, следователно, не може да се приложи санкция въз основа на определената скорост с неподходящ прибор. В нашия случай, дори отклонение от 1% бе достатъчно превишената скорост да не бъде 32 км, а 32 км, и следователно, нямаше да ми бъдена задържена шофьорската книжка, а размерът на глобата щеше да бъде по малък.
В уверение, че Ви е известна корупцията сред полицаите във Вашата страна, като тя е всеизвестна, а Европейският съд има специален отдел за злоупотребите на българските полицаи,
Молим да да разпоредите унищожаване на Протокола и на всичките произхождащи от него последици, както и връщането на задържаныта шофьорска книжка.
Надявам се, че успях да изложа най-важното и че ще ми разберете положението и няма да бъда принудегн да се обърна до споменатия отдел и нито до Европейския Съд за Правата на Човекаб поне поради простия мотив че имам добро впечатление за Вашата страна, като прекарах миналата година отлична ваканция в Албена, като същото впечатление не може да се разпространи и върху Българската Полиция.
Моля задочното разглеждане на делото, като се има предвид голямото разстояние и високите разходи за да моето явяване.
Au trecut deja doua luni si permisul nu a juns in tara asa cum ar fi trebuit(suspendarea era de o luna) .
Se pare ca am ales procedura cea mai buna ,chiar daca putin ilegala . In rest numai de bine .
Dumneavoastra ati ales procedura ilegala , nu cea mai buna obtiune !
Nu stiu daca stiti , dar instigarea la savarsirea unei infractiuni este pedepsita de lege .
Ati inteles gresit nu incit pe nimeni la nimic ,aratam doar felul in care se poate rezolva o astfel de situatie, de aceea am si pus pe forum traducerea plingerii la procesul verbal astfel incit cei ce sunt in aceesi situatie sa dea copy paste ,sa-l listeze sa-l trimita judecatoriei competente .
In aceasta situatie eu ma consider a fi oarecum acoperit legal deoarece plingerea atit dupa legea romana cit si cea a C.E. suspenda executarea.In aceasta cauza cred ca pot invoca , la nevoie , legitima aparare ,fiind vatamat in mod injust intru-n interes ,LEGAL, al meu.
nu vreau sa mai aud pledoarii de genul "actionati statul bulgar in judecata" si alte chestii idealiste dar totodata utopice chiar daca din ele emana numai legalitate si corectitudine. Este adevarat ca ar fi frumos sa fie posibila solutionarea in acest fel a diferendului dar bunicul meu spunea ca "pina la Dumnezeu te maninca sfintii" asa ca am hotarit sa-i las pe altii mai rabdatori si mai dusi la biserica sa procedeze astfel,hotarind ca procedurile noastre (ale mele si ale politiei bulgare pot fi identice )pe principiul daca ei pot atunci pot si eu.
revin spunind ca nu recomand nu sfatuiesc ....... pe nimeni cum a procedeze in astfel de situatii,am expus felul meu de a proceda ca o simpla varianta de rezolvare ,daca ea va fi folosita sau nu de x,y,z,.... este numai problema lor ,presupunind aici ca daca x,y,z...... au permis sunt majori vaccinati si in consecinta respunzatori de deciziile pe care le iau in viata .
Retinere permis
Cpr12345
Buna ziua. Zilele trecute mi a fost retinut permisul de conducere pentru o depasire pe linie continua. Ma deplasam in afara localitatii in limita vitezei ... (vezi toată discuția)