avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Retinere permis Bulgaria
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Retinere permis Bulgaria

Buna ziua.
Iata faptele:
In data de 1 martie 2009, in timp ce ma deplasam prin Bulgaria am fost oprit de un echipaj dotat cu radar fiind surprins cu 103 km/h (intre localitati). Am fost invitat la politie unde, dupa completarea PV mi sa spus ca trebuie sa achit 250lv si d-abea dupa aceea mi se vor restitui actele. Am plecat sa scot bani, m-am intors, am platit amenda dar nu mi s-a restituit si permisul, spundu-mi-se ca a fost suspendat deoarece in acea zona era limitare de viteza, iar permisul va ajunge in 2 sapt in Romania.
Nu stiu perioada suspendarii, dar conform legii romanesti pot solicita reducerea suspendarii prin examen, problema este ca deocamdata (deci dupa 24 zile) nu a ajuns in romania.
Cum ar trebui sa procedez tinand cont de faptul ca din diverse forumuri se pare ca pana ajunge permisul din Bulgaria posibil sa treaca luni de zile, mult peste perioada legala de suspendare ?
Cel mai recent răspuns: stelian67 , utilizator 22:57, 29 Iunie 2011
r.gabi a scris:

Stimate Domnule,
Sunt convins ca ati inteles perfect mesajul meu,chiar daca il denaturati in mod voit.
Dvs.,din nefericire,ati astpetat laude pentru modul in care ati inteles sa va faceti dreptate singur,transformandu-va dintr-o persoana real vatamata in niste drepturi,intr-o persoana care a incalcat legea.Modul "triumfalist"in care ati prezentat actiunile dvs este deranjant.
Singura solutie era sa faceti memoriu la Parlamentul European-Comisia pentru Afaceri Interne si astfel situatia poate se rezolva.
Totusi,dupa ce ati "intreprins" dvs.,nu cred ca mai aveati nevoie de alte sfaturi.De fapt dvs.v-ati ales singur calea .
In rest,va asigur si eu de respectul meu total

Erata
Raspunsul era la acest mesaj si imi cer scuze ca am crezut ca ma adresez unei doamne
Ei uite ca s-a terminat si judecarea plingerii la contraventie in Bulgaria iar Judecatoria raionala Dubnita mi-a dat cistig de cauza anulind procesul verbal. Si de aceasta data exista ca de obicei un "dar" si acesta se refera la faptul ca permisul meu sunt sigur ca vorbeste la perfectie bulgareste pentru ca nici pina la aceasta data nu a ajuns in tara. Mai sunteti tot la fel de sigur ca am ales calea gresita?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere permis Cpr12345 Cpr12345 Buna ziua. Zilele trecute mi a fost retinut permisul de conducere pentru o depasire pe linie continua. Ma deplasam in afara localitatii in limita vitezei ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal - suspendarea permisului de conducere r0bertC r0bertC Salutare, In data de 30 martie 2016 mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile, fiind surprins de detectorul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)
Prins de radar cu 103 km/h. mă poate ajuta marja de 3% a radarului? Bogdan00 Bogdan00 Bună ziua, Zilele trecute am fost prins cu radarul într-o localitate cu limita de 50 km/h, eu având 103 km/h (cel puțin așa mi-a fost arătat pe ... (vezi toată discuția)