avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2014

Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2014.Spor al invatat! :)
E foarte clar ca va fi concurenta mult mai mare decat anul trecut pt ca lipsa locurilor de munca si dorinta de a prinde un post care-ti ofera siguranta si satisfactii starneste interesul multora.
Partea buna a ,,aglomeratiei,, este aceea ca vor fi admisi doar cei care fac parte din ,,spuma si astfel riscul de a mai intra tot felul de ipochimene va fi mult mai redus... Mai mult ca sigur ca numarul final va tinde spre 2500-3000 de candidati...:training:
Depinde ce intelegi prin ""spuma"". De macar 3-4 ani e concurenta serioasa..deci nu intra persoane care sunt chiar praf in materie de drept. O vizita la instanta e suficienta totusi sa realizezi ca sunt in justitie tot soiul de ..specii. pt ca, din pacate, capacitatea de memorare nu are intotdeauna legatura cu inteligenta si apoi ..testare psihologica nu exista :)
Cncurenta o sa fie mare pt ca dau si cei care bifeaza ca prima optiune INM sau Barou(la barou inca nu e afisata tematica).. e o buna ocazie sa se testeze in conditii de examen.
DahliaNoir nu mi se pare deloc corect faptul ca dupa ce sunt admisi la Sng ei se duc la INM. Pai care mai e rostul examenului daca din cei 140 -130 intra la INM? Raman in SNG 10 grefieri si iar se va face un examen, iar unii vor invata ca boii degeaba. Pt. postul de grefieri nu este nevoie sa inveti cat pentru INM sau Barou, deci ei vor intra 100% pentru ca am mult mai multe cunostinte fata de mine care m-am axat numai pe proceduri, care am terminat facultatea acum un an si am inceput sa uit din materie etc.
Daca s-a creat posibilitatea.. eu cred ca nu poate fi condamnat nimeni ca-si doreste mai mult si poate mai mult.CSM trebuia sa se gandeasca ca s-ar putea sa se trezeasca cu un deficit de personal chiar daca au organziat concurs.
In ce priveste inechitatea invocata de tine, cu tot respectul, dar nu te-a oprit nimeni sa aprofundezi dreptul cat o face un aspirant SNG. Si apoi, parerea mea, tocmai pentru ca te-ai axat doar pe proceduri spre deosebire de ei care au vizat si dr material..ar trebui sa ai mai multe sanse.Asa s-ar putea invocata nedreptate si la examenul sng intre cai care deja lucreaza si invata dupa ce vin de la munca si cei care nu au un loc de munca si pot invata toata ziua, Intre cei care au experienta 0 in juridic si cei care au mai lucrat in domeniu, intre cei care au terminat anul trecut si cei care au terminat acum 4-5 ani etc.
Din ce stiu eu..sunt destuld e multi cursanti INM care au trecut in prealabil prin SNG.. unii fix in sesiunea urmatoare, altii dupa 1-2 ani.
Draga mea eu nu zic ca ma voi pensiona avand functia de grefier. Ce nu mi se pare mie corect este ca atata timp cat exista legea conform careia suntem obligati sa facem parte din Ministerul public 5 ani, asa mi s-ar parea corect sa fie si vis a vis de functie. Parerea mea...Din ce am vazut pe facebook sunt extrem de multe mamici care s-ar multumi cu aceasta functie. Poate ca eu vad corectitudinea asta un pic subiectiv.

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)