avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tata de duminica !
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tata de duminica !

Buna ziua,daca eu nu cer cheltuieli de judecata,intr-un dosar,ordonanta presedintiala ptr. stabilire domiciliu minor,partea adversa poate cere ? Poate castiga daca ea spune ca,mama ei lucreaza in germania si ii trimite 900 euro pe luna,dar ea si nici membri familiei ei,unde sta in prezent, (tata si fratele) nu au serviciu,eu si membri familiei mele, facand dovada unui venit stabil ?
tot prin actiune judecatoreasca. solicitati drept de vizitare.
in general este deosebit de dificil sa se stabileasca domiciliul la tata. va trebuie un dosar cu foarte ulte probe si un avocat pe masura.
1- Alta actiune,in afara de ord.pres.?Pe 29 intra pe rol dosarul de divort si nu cred ca mai este cazul sa mai introduc altul .De ce credeti ca este asa de greu sa castige un tata copilul,nu se judeca in interesul superior al copilului,sau sunt doar niste vorbe ?
2-Daca se stabileste dom copilului.la parintii ei ,in alta localitate si ea pleaca pe urma de acolo, la Buc.trebuie sa aiba acordul meu ?

Sigur ca poate cere cheltuieli de judecata, echivalente sumelor platite effectuate in cauza respective si pentru care depune chitante doveditoare, insa numai daca are castig de cauza i se vor admite si cheltuielile....In ce priveste invocarea existentei unor salarii din Germania avute de mama partii adverse sau de alte rude ale acesteia, nu cred ca au relevanta pentru ca dvs nu va judecati cu tot neamul partii adverse , ci doar cu aceasta. Deci doar venitul net lunar al acesteia este relevant in cauza, iar nu veniturile avute de rudele sale....
1. Ce document a depus ea la dosar? De la mama? De la ea? De transfer de bani?
Ati intrebat cu ce titlu primeste acei bani? Daca bunica copilului are incheiat un contract de renta ori de intretinere cu fiica ei sau cu copilul dv.?

2. Daca avea datorii la intretinere, ati dus dovezi? Daca ati vazut adeverinta (care nu stim ce spunea), ati dus dovezi despre cat a mers copilul in acest an la gradinita?

3. Ancheta sociala trebuia sa fie la dosar, aveti temei pentru recurs. Ancheta sociala nu e o proba in sine, ci o obligatie de a a asculta Autoritatea tutelara in orice dosar privitor la minori, prin intermediul acestui raport psiho-social.

4. Dv. ati facut dovada veniturilor, jobului, posibilitatii de ingrijire a copilului, program de munca etc.?

5. De cand a plecat doamna cu copilul de acasa? De ce? Un avocat aveti, el v-a redactat cererea de ordonanta etc.?
1-A depus un extras de cont,au un cont deschis pe numele tatalui ei sau al fratelui,pt.a le trmite din cand in cand bani. 2 - Nu am cum sa fac dovada acelor datorii la intretinere,,deoarece parintii ei stau in alt oras.Am adeverinta de la gradinita pe perioada cat a mers la cursuri 2012-2013 si ca este inscrisa in continuare 2013-2014. 3 -Termenul la ord.pres.a fost miercuri si autoritatea tutelara a fost luni la mine acasa. 4 - Am depus adeverina de salariu pe ultimile 6 luni,atat de la mine cat si de la mama mea si fratele meu. 5 - "Doamna "a plecat din luna martie in urma unor discutii cu privire la demisia ei(a doua in decurs de un an,nu prea ii placea munca de niciun fel)de la serviciu,crezand ca ma face sa cedez,a nu stiu cata oara,de dragul copilului.Sunt multe de spus....incerc sa le si dovedesc macar in dosarul de divort. Actiunea in ord.pre.mi-a facut-o un av.prieten de al meu . Ramane sa vad ce pot sa fac in apel si sa ma documentez mai bine pt.divort. Multumesc pt.sfaturi .

Alte discuții în legătură

Divort ci minor- neintelegeri intre parinti ElianaS ElianaS Buna seara!Am un var care este in divort,au un copil impreuna,insa nu se inteleg asupra custodiei minorului,acesta avand 6 ani!Fosta sotie nu il lasa pe varul ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti - provizorie executorie de drept maria v maria v Buna ziua 1. Ce se poate intampla daca nu se respecta o hotarare civila la care se poate face apel (desi este provizorie este executorie de ... (vezi toată discuția)
Am o problemă cu conducerea de la grădinița unde învață fetița: refuză să-mi ofere informații, documente, contractul de studii și fotografii. pot face plângere penală împotriva lor? Iuret Iuret Hristos a înviat. Am o problemă cu grădinița unde învață fetița noastră. Deoarece mama copilului mi-a refuzat să îmi ofere informații , documente , ... (vezi toată discuția)